דילוג לתוכן הראשי

מוקפץ- אטריות שעועית ללא גלוטן עם ירקות ובוטנים


זה הפרטים הקטנים שעושים את הכל למושלם, זה הצבעים שמרכיבים את הציור על הקנבס, זה הכמה שהופך את הכל לשלם.
את הכהה למשהו צבעוני, את המפחיד למשהו מוכר ולא מנוכר.
אלו השנים שגרמו לנו להכיר, זה הזמן שהראה לנו כמה הכל נכון ואמיתי, אלו החוויות שבנו אותנו, אלו המשברים שגרמו לנו לשמור חזק יותר על הקיים, זה החיבוק שגורם לנו להרגיש בטוחים יותר אלו החיים שהובילו אותנו לעשות את מה שאנחנו אוהבים, את מה שגורם לנו להמשיך, זהו השעה הזאת בצהרים שגרמה לנו להכין ארוחת צהרים צבעונית, זו היצירתיות שהופיעה כמגדל קטן בקערה, זה החיוך שהגיע שגרם לנו להבין שכ"כ טעים לנו: אטריות שעועית שחורה, ירקות מוקפצים, בוטנים קלויים ושקט של שישי בצהרים. ציור מושלם אצלנו בשולחן.



מוקפץ- אטריות שעועית ללא גלוטן עם ירקות ובוטנים

מצרכים:
1 חבילת אטריות שעועית שחורה ( ללא גלוטן)
כוס שעועית ירוקה חלוטה במים רותחים 
3 פלפלים מתוקים בצבעים שונים חתוכים לרצועות
2 כפות שמן קנולה
3 כפיות שמן שומשום
4 פטריות טריות חתוכות לפרוסות
4 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף או צ'ילי חתוך לטבעות
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
חצי כוס בוטנים קלויים גרוסים
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח

*אופציה- 2 כפות שומשום קלוי לעיטור
*אופציה- כוסברה קצוצה לעיטור
ההכנה:
מבשלים את אטריות השעועית בהתאם להוראות היצרן ומסננים.
במחבת רחבה מניחים שמן קנולה ואת השעועית הירוקה , מטגנים כ- 3 דקות ומוסיפים את הפלפלים המתוקים והחריפים ואת השום, מטגנים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות ומוסיפים את הג'ינג'ר והפטריות.
מוסיפים את אטריות השעועית המבושלות ואת התבלינים והרטבים מקפיצים כ- 3 דקות ומוסיפים את הבוטנים הקלויים. מערבבים ומגישים חם



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה