שים עוד מסכה כסה אותה בצבעים, תסתתר מכולם, חייך מבחוץ תעטוף מבפנים, שמח כי חודש הדר הגיע.
כולנו עוטים מסיכות כמעט כל יום, רצים את היום, עובדים, מבלים, מסתירים, פעם בשנה המסכה יוצאת לה החוצה, פתאום מותר, פתאום מותר להיות מישהו אחר, פתאום נפרצים המחסומים והופכים לאחרים.
בחג בו כל אוזן המן מגיעה במלית או בצבע אחר, בחג בו המתוק חוגג בכל משלוח, בחג בו כמו כולם מתחפשים, התחפשה החלה לפטאייר המסורתי.
משולש גדול כזה שאוחזים בשתי הידיים, כזה שיגיד חג פורים שמח, כזה כ"כ טעים שכל משלוח מנות יראה איתו מיוחד.
למלית:
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
2 כוסות לאחר אידוי של תרד\ חובזה\ עלי מנגולד קצוצים
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
כפית פפריקה
מלח, פלפל
הכנת המלית:
במחבת מטגנים את הבצל כ- 3 דקות, מוסיפים את התבלינים ואז את הירק ומטגנים כ- 5 דקות.
מצננים ומסננים מנוזלים.
לבצק:
קילו קמח לבן
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
רבע כוס שמן זית
2 ביצים טרופות
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי: ביצה טרופה +כפית שמן זית
הכנת הבצק:
מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן( או החמאה ), הביצים הטרופות והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים) - ניתן ללוש ביד למי שאין מיקסר
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק מחלקים את הבצק לכדור בגודל תפוז קטן.
על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככול האפשר מניחים במרכז מהמלית ובעזרת כף משטחים אותה על כל העלה- משאירים דפנות ללא מלית, מפזרים גבינה וסוגרים לצורת מעטפה משולשת, מניחים על תבנית אפייה כאשר הצד שסגרנו מונח כלפי מטה, בעזרת כפות הידיים משטחים את הלחם ככול שאפשר, מצפים בביצה טרופה עם שמן זית ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, משאירים מרווחים של כ- 3 ס"מ ממאפה אחד לשני.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהמאפים משחימים.