נסיעה ארוכה מירושלים עד לצפון, פעם ראשונה ישבנו מול הים ממש כשהקיץ נגמר, קפה שחור בייגל ולאבנה, צחקנו על הכל וסיפרנו הכל כאילו ומכירים שנים, יום ארוך שנמשך לתוך הלילה, סיפורי ילדות, חלומות וכל מה שהשנים הביאו איתן, הרגשנו שהיום נגמר מהר מידי ובבוקר על כוס הקפה נמשכו השיחות על המטבח ועל התשוקה לבשל ולאפות, שעה אחרי הידיים היו מלוכלכות בקמח וחיכינו לבצק שיתפח, מתחנו אותו לחצנו עליו הוא התמסר, כל הבית התמלא ריח של אפייה, ריח שהזכיר ריח של ארץ רחוקה, ריח של בצק חם שטיפלו בו יפה.
הוא תפס לי את היד " יש לך יד של אופה" יד שיודעת בדיוק מה שבצק צריך, כמה כייף לראות אותך מכניסה דברים לקערה בלי למדוד כמויות ולשה" כמה כיף לראות כמה אהבה את מכניסה ללחמים שלך".
לישה תגיע תמיד מהלב, מהמקום הכי עמוק מהמקום, מאהבה, מכאב, מרגש, כל אלו נכנסים לתוך היד ואל הבצק וכל לחיצה תגיע עם משמעות.
שישי בבוקר שמש של חורף ולחיצות קטנות על הבצק, לחיצות קטנות ישר ללב, הפוקאצ'ות של סבתא.
לפוקאצ'ה:
500 גרם קמח
6 כפות שמן זית
כפית מלח
כפית סוכר
כף ורבע שמרים יבשים
4\3 + 1 כוסות מים פושרים
לטפנד זיתים שחורים: ( לטחון הכל יחד)
1 כוס זיתים שחורים מגולענים
חצי כוס שמן זית
רבע כוס עלי בזיליקום
2-3 אנשובי
1 שן של שום
לציפוי:
שמן זית
גבינת סנט מור, או גליל גבינת עיזים בטעם שאוהבים\ פרמז'ן למי שמעדיף
1 חציל בינוני פרוס לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
להכנת החציל:
מניחים את פרוסות החציל בתבנית מרופדת נייר אפייה , מברישים בשמן זית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהפרוסות משחימות כ- 25 דקות
להכנת הבצק:
בקערה רחבה מערבבים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המלח והמים, לשים עד לבצק אחיד רך ואף דביק
משמנים את כפות הידיים ועוטפים את הבצק בשמן זית בתוך קערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים שעה, לאחר שעה מחלקים את הבצק ל- 4-5 חלקים, בעזרת ידיים מקומחות לשים כל חלק ויוצרים צורה מוארכת, מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים שוב כ- 20 דקות.
לאחר 20 דקות מחממים תנור ל- 200 מעלות.
מברישים בעדינות את קצוות הפוקאצות בשמן זית בעזרת האצבעות מותחים מעט את הבצק ויוצרים בו שקעים קטנים, מורחים את הטפנד, מפזרים חצילים ומעליהם פרוסות גבינת עיזים או גבינה אחרת מועדפת. מתפיחים ל- 10 דקות
אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שהן משחימות.