דילוג לתוכן הראשי

פיצה עם רוטב תרד


חורף בגליל מאופיין בהרבה ירוק מסביב, חורף בגליל מאופיין בקור ושמש שרק מאירה אבל לא באמת מחממת..
מוקדם בבוקר לשתי בצק והנחתי בצד להתפחה, במקרר שכבה חבילת תרד טורקי טרייה שקניתי בשוק של עכו.
לא משנה באיזו שעה של היום, פיצה זה אחד המאכלים שהוא הכי אוהב, ידעתי שהפעם התרד יכנס גם לרוטב של הפיצה. על המקרר הייתה מונחת צנצנת של זיתים שחורים במלח ושמן זית שכבשתי לא מזמן, הוא הכין 2 כוסות של תה, ואז היא יצאה מהתנור, הפיצה שלנו, פיצה עם תרד וזיתים שחורים הבית התמלא בריח של גבינה אפוייה מתובלת, פתאום כבר לא הרגשנו את הקור, מסתבר שפיצה יוצרת אוירה, אוירה של חום, אוירה של בית, אוירה של חורף גלילי .
HOME IS WHERE THE PIZZA IS J






לשתי פיצות בינוניות.
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים                                                                                                  
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
 * 300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח +שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה  את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים נייר אפייה מקמחים אותו קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית ואז מרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
לרוטב: 2 בצלים, 2 גמבות אדומות, 1 פלפל צ'ילי חריף – לא חובה, 2 שיני שום, עגבנייה אחת, 2 כוסות תרד טרי חתוך דק, כפית סוכר,מלח, פלפל ושמן זית.
הכנת הרוטב:
טוחנים יחד את הבצלים, העגבנייה, השום והגמבות כולל פלפל הצ'ילי. במחבת רחבה שמים 4 כפות שמן זית ואת הירקות הטחונים, מחכים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הרסק, המלח הפלפל, הסוכר והתרד, מערבבים ל- 3 דקות ומסירים מהאש.
לציפוי: גבינה קשה מגוררת כ- 300 גרם, פטריות טריות, זיתים שחורים, פרוסות דקות של זוקיני

מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים ואופים  בחום של 200  עד להשחמה.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה