ים כחול, שמש, עצים גבוהים, משקה קר עמוס בקוביות קרח, נוף אקזוטי ומנה מפנקת עם פירות טרופים.
חזרה למציאות, שמש, שמיים כחולים, דירה ממוזגת, מצלמה, צלחות, כלים מפוזרים, וילון ששופך אור לבן רך על החדר, הוא ואני, אסף אבידן מתנגן לו ברקע, הוא הצמיד את השולחן לחלון, האור היה מושלם, סודה קרה, 2 קעריות ומזלגות, לימון כבוש מלימונים שקטפתי וסלט עם טעמים אקזוטיים, קיץ במיטבו מלא בצבעים אצלנו בתיק האוכל.
לסלט:
200 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
כפית כמון
מעט מלח ופלפל
חצי כפית פפריקה
2 בצלים ירוקים קצוצים
1 פלפל צילי חתוך לטבעות
דלורית אחת קלופה חתוכה לקוביות קטנות
חצי כוס עלי בזיליקום ללא הגבעול
1 מנגו גדול , מקולף וחתוך לקוביות
לרוטב:
2 כפות שמן שומשום
כף רכז רימונים
כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור גרוס
כף רוטב צילי
להכנה:
מקפיצים את קוביות העוף במחבת עם מעט שמן זית יחד עם הפפריקה, המלח, הכמון ומעט פלפל שחור, עד שהן משנות את צבען ומתבשלות, מעבירים לקערה ומסננים מנוזלים אם נוצרו.
אופים את הדלורית עם מעט מלח, פלפל ומעט שמן זית בתבנית מרופדת נייר אפייה כחצי שעה עד שקוביות הדלורית האפויות.
מערבבים בקערה גדולה את הדלורית האפויה, קוביות העוף ושאר מרכיבי הסלט. מערבבים בקערה נפרדת את הרוטב לסלט ומזגים עם הסלט, מגישים בטמפ' החדר או קר.