הוא אוהב שוקולד, אני וניל, שנינו אוהבים פירות רחוקים, פירות שמזכירים חופשה, צבעים שעושים כייף בעין ומתוק בפה, כיום שניתן למצוא בכל מקום כמעט פפאיה או אננס טריים זה איכשהו צובע את האפור של השגרה בצבעים אחרים, צבעים של שמחה.
ומה יותר טוב מלפתוח את השבוע בעוגה קרה, כזאת שתחכה במקרר כשחם בחוץ? כזאת שמכינים בכמה דקות בלבד אבל קוצרת מחמאות בלי סוף? כזאת שמתאימה לחג השבועות ובעצם לכל רגע.
כזאת שמקושטת בפירות הקיץ שאנחנו אוהבים.
פירות רחוקים עם טעמים טרופיים, ביס של קרם שמנת וניל ותחתית פריכה של שוקולד, יש דברים שאנחנו חולקים בלי דעות שונות , ממש כמו הקינוח הזהJ
לקלתית:
300 גרם ביסקוויט בטעם שוקולד
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
1 כף גדושה של קקאו משובח
1/4 כוס חלב חמים\ פושר
1 כפית קפה נמס מגורען
למלית:
250 גרם גבינה לבנה
1 מיכל של שמנת מתוקה ( 250 מ"ל)
רבע כוס אבקת סוכר
1 כוס חלב
1 חבילה של אינסטנט פודינג בטעם וניל
מומלץ – 4 כפות של ממרח טופי או נוגט לציפוי הקלתית
להכנת הקלתית:
מפוררים את הביסקוויטים – ניתן בעזרת מעבד מזון, מערבבים אותם עם שאר חומרי הקלתית ומהדקים לתחתית ולדפנות של תבנית בקוטר 24 , מצננים במקפיא לשעה ואז אופים ישירות מהמקפיא 10 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות.
לאחר האפייה מצננים לחלוטין .
להכנת המלית:
מקציפים יחד את השמנת להקצפה, הפודינג והחלב. לאחר שהתערובת התגבשה, מקפלים לתוכה את אבקת הסוכר והגבינה הלבנה.
מורחים על הקלתית את ממרח הטופי או הנוגט ומעל את מלית השמנת שלנו.
מקשטים בפירות שאוהבים ושומרים בקירור עד להגשה