ימי חמישי מבשרים את בואו של הסופ"ש , מן התחלה של ערב שכבר מרגישים בו רגוע יותר, הקצב הופך לאיטי, בחוץ היה גשום וקר בפנים היה חמים ובתנור היה חמים יותר בתוכו נאפה לו לאט קיש של תרד וגבינות עיזים שפיזר ריח נעים בכל הבית, ריח של ערב, ריח של סופ"ש בפתח, ריח של משחק כדורסל, סלון, שמיכה ותחושה שהכל קשור אחד לשני בצורה הנכונה, עטיפה נכונה של שלמות בדיוק כמו מה שיצא מהתנור, זאת התחושה שהייתה כשהוא הוציא את הקיש והניח אותו על משטח עץ, פלא שאני אוהבת את החורף? חורף חם בתיק האוכל שלנו.
לקלתית בקוטר 24:
2 כוסות קמח
150 גרם חמאה רכה
2 כפות מים קרים
1 ביצה
קורט מלח
הכנת הבצק:
מניחים את החומרים במעבד מזון ובעזרת פולסים קצרים מגבשים את הבצק ( ניתן לעשות זאת גם ביד אבל לשים לב שלא ללוש יותר מידי את הבצק),לעטוף בניילון נצמד ולהעביר למקרר לחצי שעה.אחרי חצי שעה לרדד את הבצק על משטח מקומח או על נייר אפייה ולהעביר לתבנית הקיש( תבנית נמוכה עגולה של פאי),להדק את הבצק לקצוות להכניס לפריזר.
למלית :
2 כוסות של תרד מאודה
1 בצל סגול קצוץ דק
100 גרם גבינת בולגרית 5% מפוררת
2 ביצים
חצי כוס יוגורט עיזים
קורט אגוז מוסקט
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת עיזים מגוררת מסוג קשה : אנחנו השתמשנו בגבינה שנקראת " מונטסיו", ניתן להשתמש בפרמז'ן או בכל גבינה קשה שאוהבים
ההכנה:
במחבת מאדים במעט שמן את הבצל והתבלינים, מסירים מהאש ומערבבים עם התרד, מערבבים עם הביצים והגבינות, מחממים תנור ל- 170 מעלות.
מוציאים את התבנית עם הקלתית מהפריזר, מעבירים אליה את המלית. אופים בין 30-40 דקות עד שהקיש משחים.