דילוג לתוכן הראשי

קישואים ממולאים עם רוטב לימון ונענע

 השבתות של הסתיו הן השבתות בהן מתחילים לחשוב על החורף שמתקרב, השבות של הסתיו מביאות איתן קרירות .
באחת השבתות האלו ביקרתי בכפר דרוזי בגליל ושם פגשתי בפנינה, אישה מדהימה ובשלנית מעולה שלימדה אותי להכין אוכל דרוזי.
אחד מהמאכלים שהוגשו שם היו קישואים ממולאים עם רוטב חמצמץ ונענע.
אז נכון המתכון שודרג קצת, הקישואים החליפו צורה לעגול, הטעמים הותאמו יותר למה שאנחנו אוהבים.
אבל הבסיס נשאר אותו בסיס.
ממולאים ברוטב לימוני עם נענע , שמשדרגים כל שבת סתווית ועושים חשק להגיד לחורף : " אתה יכול להגיע אנחנו מוכנים.."
 





 לממולאים:
5-6 קישואים עגולים
1 כוס אורז בסמטי או פרסי מבושל חלקית במים רותחים
400 גרם בשר בקר טחון
חצי צרור של כוסברה טרייה הקצוצה
3 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ דק
2 כפיות נענע קצוצה
1 כף בהרט
חצי כפית קינמון
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
כפית טימין טרי קצוץ
לרוטב:
3 קישואים פרוסים לפרוסות בינוניות
1 בצל חתוך לרצועות
1 קולרבי חתוך לפרוסות- לא חובה
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
1כפית בהרט
מלח
מיץ מלימון שלם
4 כפות שמן זית
קמצוץ אגוז מוסקט
כף עלי נענע קצוצים
1 כוס מים
2 גבעולי טימין טרי
 
ההכנה:
 
מערבבים את כל חומרי המלית
חוצים את הקישואים  ובעזרת כפית מרוקנים את תוכנם,  לוקחים קיסם ומחוררים מעט כל חצי קישוא על מנת שיספוג רוטב. ממלאים את חצאי הקישואים במלית שהכנו.
בסיר רחב מניחים  את הבצל, הקישואים, הקולרבי ותוכן הקישורים שרוקנו , מניחים מעל את חצאי הקישואים הממולאים.
מערבבים את כול  מרכיבי הרוטב ושופכים מעל הקישואים הממולאים בעדינות.
מבשלים על אש נמוכה בכיסוי חלקי כחצי שעה.
בזהירות מעבירים את תכולת הסיר לתבנית חסינת חום, מפזרים מעל בעדינות את הנוזל שנשאר ומעבירים לתנור לחום של 200 מעלות לעוד כרבע שעה להשחמה קלה.
 




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא