כולם אוהבים לארח, האנשים, הצחוק, הבדיחות, האוכל, היין וכל מה שביניהם.
החגים הם תקופת האירוח הכי חמה ואז מגיעה שאלת השאלות, מה מגישים?
מה יהיה מרשים? מה יהיה קל?, מה יתאים לכולם, גם למבוגרים וגם לילדים?
מגש גדול, מלא במיני לחמניות עגולות ורכות, כל לחמנייה עם מלית אחרת, מגש צבעוני וקליל, מגש שכל האורחים שלכם יתלהבו ממנו וכל אחד יבחר מה שמתאים לו.
ללחמניות:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
1 כף שטוחה של מלח
1 ביצה טרופה + כפית מים להברשת הלחמניות.
שומשום\ קצח\ פרג\ גרעינים לציפוי.
ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח + השמרים + הסוכר.
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים, כף מלח וחצי כוס שמן, מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת.
כשהבצק מתגבש ( זה בסדר אם הוא קצת דביק), מניחים בקערה ועוטפים אותה בניילון, משאירים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים למשטח מקומח, לשים שוב את הבצק וחותכים את הבצק לכדורים קטנים, מכל כדור יוצרים לחמנייה עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית מים ומפזרים מעל כל תוספת שאוהבים, מניחים להתפחה שנייה כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש כחצי שעה או עד שהלחמניות מזהיבות.
* חשוב מאוד מיד לאחר האפייה כשהלחמניות עדיין חמות, מוציאים אותן מהתנור ומכסים במגבת נקייה.
להגשה: פורסים את הלחמניות וממלאים במליות שאוהבים ובירקות טריים.
הצעות למליות שונות:
ממרח אבוקדו: מרסקים יחד אבוקדו טרי, פלפל שחור, בצל ירוק קצוץ או עירית, מעט פלפל צ'ילי חריף ומיץ מלימון טרי, מלח ופלפל.
למלית ביצה ופטריות : 2 ביצים טרופות, כמה פטריות יער טריות חתוכות לקוביות, 1 בצל ירוק קצוץ, מלח ופלפל מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצל הירוק עם הפטריות, מוסיפים את המלח, הפלפל והביצים הטרופות ומערבבים יחד.
למלית סלט הטונה: 1 קופסת טונה מרוקנת משמן או מים, עירית קצוצה, כף מיונז, מעט פלפל צ'ילי חריף, גמבה מתוקה קצוצה לקוביות או פלפל חריף ירוק קצוץ, מלח ופלפל., מערבבים הכל יחד וממלאים.