דילוג לתוכן הראשי

מיני לחמניות עם ממרחים שונים‎

כולם אוהבים לארח, האנשים, הצחוק, הבדיחות, האוכל, היין וכל מה שביניהם.
החגים הם תקופת האירוח הכי חמה ואז מגיעה שאלת השאלות, מה מגישים?
מה יהיה מרשים? מה יהיה קל?, מה יתאים לכולם, גם למבוגרים וגם לילדים?
מגש גדול, מלא במיני לחמניות עגולות ורכות, כל לחמנייה עם מלית אחרת, מגש צבעוני וקליל, מגש שכל האורחים שלכם יתלהבו ממנו וכל אחד יבחר מה שמתאים לו.


  מיני לחמניות עם ממרחים שונים:
ללחמניות:
1 קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
4 כפות סוכר
2.5 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן
1 כף שטוחה של מלח
1 ביצה טרופה + כפית מים להברשת הלחמניות.
שומשום\ קצח\ פרג\ גרעינים לציפוי.
ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח + השמרים + הסוכר.
יוצרים גומה ושופכים לתוכה 2 כוסות מים פושרים, כף מלח וחצי כוס שמן, מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת.
כשהבצק מתגבש ( זה בסדר אם הוא קצת דביק), מניחים בקערה ועוטפים אותה בניילון, משאירים להתפחה כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו, מעבירים למשטח מקומח, לשים שוב את הבצק וחותכים את הבצק לכדורים קטנים, מכל כדור יוצרים לחמנייה עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה עם כפית מים ומפזרים מעל כל תוספת שאוהבים, מניחים להתפחה שנייה כ- 20 דקות ואופים בחום של 180 מעלות בתנור שחומם מראש כחצי שעה או עד שהלחמניות מזהיבות.
* חשוב מאוד מיד לאחר האפייה כשהלחמניות עדיין חמות, מוציאים אותן מהתנור ומכסים במגבת נקייה.
להגשה: פורסים את הלחמניות וממלאים במליות שאוהבים ובירקות טריים.
הצעות למליות שונות:
ממרח אבוקדו: מרסקים יחד אבוקדו טרי, פלפל שחור, בצל ירוק קצוץ או עירית, מעט פלפל צ'ילי חריף ומיץ מלימון טרי, מלח ופלפל.
למלית ביצה ופטריות : 2 ביצים טרופות, כמה פטריות יער טריות חתוכות לקוביות, 1 בצל ירוק קצוץ, מלח  ופלפל מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את הבצל הירוק עם הפטריות, מוסיפים את המלח, הפלפל והביצים הטרופות ומערבבים יחד.
למלית סלט הטונה: 1 קופסת טונה מרוקנת משמן או מים, עירית קצוצה, כף מיונז, מעט פלפל צ'ילי חריף, גמבה מתוקה קצוצה לקוביות או פלפל חריף ירוק קצוץ, מלח ופלפל., מערבבים הכל יחד וממלאים.
 



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא