דילוג לתוכן הראשי

חטיף אנרגיה בייתי


ההנאות הקטנות שבחיים
ההנאות שבחיים מתחלקות לשני דברים ההנאות שזוכרים לטובה וההנאות שאחר כך מתחרטים עליהן.
השקיעה, הזריחה, סרט טוב, טיול בטבע, אלכוהול, מסיבות, קינוח מטורף, ערב עם חברים ועוד...
רשימת ההנאות לא נגמרת, ההבדל היחידי ביניהן הרושם שהן השאירו אחריהן.
בין כל ההנאות הקטנות של החיים יש גם את אלה שמתלוות ליד הקפה\ התה או סתם כמשהו לנשנש, השוק מוצף בחטיפי בריאות עם מלא שילובים וטעמים ואחרי הרבה ניסיונות מצאנו את האחד שעושה לנו כייף, הכיף הוא בעצם להרכיב את החטיף עם דברים שאתם אוהבים לכן ניתן להחליף את הפרי היבש או הפיצוחים.
הנאה קטנה בלי  רגשות אשמה ומסתבר שאת ההנאה הזאת הכי כייף לאכול ישירות מהפריזר: חטיפי אנרגיה ביתיים- ההנאות הקטנות שלנו.



כמות לתבנית מלבנית בינונית
 1/2 כוס חמוציות
1 כוס פצפוצי אורז
1 כוס שיבולת  שועל
1/2  כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס
4 כפות קוקוס טחון
1/4 כוס קרם קוקוס ( מקופסת שימורים)
1/2 כוס דבש או סילאן
8 תמרים קצוצים דק
3 כפות טחינה
1 חלבון ביצה
ההכנה:
לערבב בקערה את הטחינה, חלב הקוקוס, הסילאן, החלבון, פצפוצי האורז ושיבולת השועל, להמתין מספר דקות ולהוסיף שאר המרכיבים.

להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק היטב לתבנית, לאפות בחום של 160 מעלות כ- 20 דקות, לצננן צינון מלא,  לחתוך לגודל הרצוי, לאחר החיתוך יש לשמור בקירור, הכי מומלץ לעטוף כל יחידה בניילון נצמד ולשמור בפריזר, ניתן לאכול ישירות מההקפאה.

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול