דילוג לתוכן הראשי

רוגלך פרג- הדבר האמיתי

הדבר האמיתי, מסתבר שאין תחליף לדבר האמיתי, כשאנחנו יודעים מה באמת אנחנו רוצים, כשאנחנו יודעים מה באמת אנחנו אוהבים, אז כול תחליף לא יהיה טוב מספיק כמו הדבר האמיתי. באהבה, בקריירה, בבחירות הקטנות ובטעמים, כול אחד מאתנו יודע מה הוא אוהב.
 והוא, הוא אוהב פרג ולא הממרח הקנוי, אלא את הדבר האמיתי ולא יעזרו השכנועים הוא יודע מה הוא אוהב, לומר את האמת הוא צדק, הצבע השחור המהפנט והמבריק של מלית פרג שמכינים בבית לא משתווה לשום דבר אחר, בדיוק כמו שריח האפייה של עוגות שמרים בבית הוא ממכר. יש דברים שאין להם תחליף והפרג הוא אחד מהם. רוגלך של פרג, בצק שמרים חמים מגולגל עם מלית פרג רכה וריחנית, ונגיעות של מייפל. הוא צדק, אין כמו הדבר האמיתי.



רוגלך פרג ומייפל
לבצק (מומלץ להכין ערב לפני ולהניח לקירור)
2 כפיות שמרים יבשים
1 כוס של חלב פושר או מים
200 גרם חמאה רכה או תחליף פרווה
1 ביצה גדולה או 2 קטנות
3+1/2 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
1/4 כוס סוכר
כפית גרידת לימון
1 שקית של סוכר וניל

למלית:

200 גרם פרג טרי טחון

1 כוס חלב או מיץ תפוזים

30 גרם חמאה

כפית גרידת לימון

כפית תמצית וניל

3/4 כוס סוכר

לציפוי: ביצה טרופה עם כפית מים

סירופ מייפל לציפוי

להכנת המלית:

בסיר קטן מחממים את החלב, החמאה והסוכר, מוסיפים את הוניל וגרידת הלימון ואז את הפרג בתנועות ערבוב עד שהנוזלים נספגים בפרג, בשלב זה מומלץ לטעום מהפרג ולהחליט האם כדאי להמתיק אותו עוד קצת. מסירים מהאש ומצננים.

להכנת הבצק:

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר,  בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצה, החמאה המומסת, כוס החלב, הוניל, גרידת הלימון. יוצרים גומה בקמח  ובתוכה מניחים את תכולת הקערה השנייה.

לשים היטב עד קבלת בצק אחיד וקצת דביק, מכסים את הקערה בשקית ניילון ומתפיחים כשעה או לחלופין לילה במקרר.

לאחר ההתפחה מקמחים היטב משטח עבודה ומחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כול חלק לעיגול דק ( ניתן לרדד גם לריבוע אותו ניתן לחתוך לרצועות ואח"כ למשולשים) , מורחים שכבת פרג בנדיבות, חותכים למשולשים ומגלגלים מהחלק הרחב אל החלק השפיצי .מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים את הרוגלך כשהחלק השפיצי שגלגלנו נמצא בתחתית . מברישים בביצה ומתפיחים כעשרים דקות, בזמן הזה מחממים תנור לחום של – 180 מעלות. אופים את הרוגלך בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוצאים מהתנור ובעודם חמים מברישים במעט סירופ מייפל.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא