דילוג לתוכן הראשי

עוגת מוס שוקולד וקפה- שחיתות מתוקה






הרבה לא יודעים שלשוקולד מריר יש יתרונות : הוא טוב למערכת הדם, הוא עוזר לפעילות הלב, הוא עוזר לשיפור מצב הרוח ועוד..

כשבחוץ כבר מרגישים את הקיץ מתחיל להתקרב וממש רוצים משהו מתוק, משהו שכל אורח או מישהו אהוב ישמח לקבל ועוד יותר ישמח לטעום.

העוגה שיש הקוראים לה מוצארט בגרסה קצת שונה ובטעמים שונים.

שכבות שכבות של מרנג ושקדים ביניהם נח לו מוס שוקולדי עם טעמים קטנים של קפה.

מצפה את הכל גנאש שוקולד רך והכל קר . כפית אחת וכבר הכל מרגיש  אחרת ומבינים שהחיים יכולים להיות מתוקים , בחרנו  להתחיל לכם את השבוע עם מתיקות שתימשך לכם לאורך כל השבוע.

כמות ל- 3 עוגות אישיות או אחת בקוטר של 24 ( אם עושים מנות אישיות יש להצטייד בשקף כמסגרת למרנגים)

למרנג:

(במקרה ובוחרים לעשות עוגה בקוטר של 24 יש לעשות 3 עיגולי מרנג בקוטר של 22)

330 גרם אבקת סוכר, 4 חלבונים, קורט מלח, 3 כפות שקדים טחונים.

 מקציפים את החלבון עם המלח, מוסיפים בהדרגה את הסוכר ובסוף את השקדים הטחונים, עד שנוצר קצף קשה.
מציירים על נייר אפייה 9 עיגולים בקוטר של ספל רחב שיהוו את הקוטר של המרנגים ובעזרת שקית זילוף מזלפים כל עיגול מהמרכז החוצה עוד 2 סיבובי קצף, אופים בחום נמוך של 130 מעלות בערך שעתיים או עד שהמרנג מתקשה ומצננים
.



למוס שוקולד קפה:

מיכל וחצי של שמנת מתוקה  (  לשמור את החצי השני לציפוי)

150 גרם שוקולד מריר משובח

כפית קפה מגורען משובח.
מחממים את השמנת- לא להרתיח , מורידים מהאש, מוסיפים את השוקולד והקפה מערבבים ומקררים ללילה במקרר.
לאחר מכן מקציפים את המסה שקררנו ומעבירים לשקית זילוף.



לציפוי הגנאש: חצי מיכל שמנת מתוקה, 60 גרם שוקולד מריר- מחממים יחד עד להמסה.

הרכבה:
בעזרת שקף ושדכן יוצרים מסגרת סביב הבסיס הראשון של המרנג, ממלאים שכבה ראשונה של מלית שוקולד קפה מניחים שכבה שנייה של מרנד וחוזרית העל הפעולה, כך שלכל עוגה אישית 3 שכבות של מרנג- כשהשכבה העליונה היא מוס השוקולד.
מעבירים את העוגות האישיות למקפיא לשעה לפחות.
מכינים את הגנאש ושופכים על העוגה הקפואה, מחזירים למקרר.
הצעת הגשה: ניתן לפזר פירות על הגנאש.
להגיש למי שאוהבים ולהשאיר את רגשות האשמה ליום אחר...

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא