שולחן פיקניק מעץ, תרמוס עם קפה שחור, רוגעלך טרי שאפיתי, בייגל רומני וגבינה, פתחנו את הבוקר טוב. מסביבנו רק הרים ירוקים, נוף מדהים ושקט, כמה דקות אחרי יוצאים אלינו ממבשלת הבירה הצוות המנצח שעושה את אחת הבירות הטעימות שקיימות כיום בשוק, גאווה ישראלית - בירה מלכה.
2 חבר'ה צעירים יחד עם עמרי- בשלן הבירה ואסף, הבעלים, ארבעתם מגלגלים חביות מתכת, מערבבים חומרים, מחברים צינורות וובסוף ממלאים בקבוקים.
אפיק מתלהב ממיכלי הענק של הבירה ואני מתלהבת מריח השמרים החזק באויר שעושה חשק להתחיל לאפות.
"הכל התחיל מהמשפט של אחי-תעשה בירה" ככה מתחיל את השיחה אסף, הבעלים של בירה מלכה.
בירה מלכה, אותה בירה שמגיעה בכמה ורסיות ונכנסת לאט לאט לתודעה של כל אוהבי הבירה באשר הם, עדיין לא מסחרית אבל כ"כ איכותית בטעמה שאי אפשר שלא להתלהב.
אסף איש חייכן, תל אביבי לשעבר שבעבר היו בבעלותו 2 בארים הגיע לצפון עם משפחתו כדי להכין בירה, והשיווק החל מפה לאוזן, למה מלכה- כי רצינו שם ישראלי, השם מלכה מאגד בתוכו גם עממיות וגם מלוכה אז למה לא לשלב ביניהם?
ישנם כמה סוגים של בירה מלכה ושווה לנסות את כולם ואז להחליט למה הכי מתחברים
בהירה- בסגנון בלגי, פירותית.
אדמונית- אנגלית , מרירה יותר- יותר מיינסטרים בטעם.
בירת חיטה
והכהה- סמיכה יותר בטעמה, בטעם של פולי קקאו וקפה- הכי פחות מסחרית.
במדינות באירופה בירה היא חלק מתרבות השתייה במהלך היום, בישראל בירה נתפסת כמשקה אלכוהולי ומוגשת יותר בפאבים בשעות הערב.
אחרי הקפה עם החבר'ה, ההסברים והצחוקים ברור שלא נחכה לערב, שתינו בירה , בטח ששתינו ..
בירה מלכה:
049856101 קיבוץ יחיעם