אלו ימים מבלבלים לכולם , אלו ימים בהם החשיבה מקבלת כוונים אחרים, אנחנו מתחילים להבין מה חשוב באמת ומי חשוב לנו , אנחנו מתחילים להבין שחייבים לשמור על אופטימיות למרות הכל כי זו הדרך היחידה לנצח ימים קשים .
אז לכבוד חג השבועות, החג הכי מפנק שיש, הכנו לכם נוסטלגיה קלאסית, ״עוגה של פעם״.
עוגה גבינה קלאסית בתיק האוכל שלנו, רכה ולבנה , כזאת שמכל כיוון נראה שהיא מחייכת אלינו, כזאת שמזכירה לי שימים יפים תיכף מגיעים ושהכל יהיה טוב, הכל יהיה טוב ונכון בדיוק כמו העוגה שלנו.
לעוגה:
1 מיכל קטן של שמנת חמוצה 9%
750 גרם גבינה לבנה 9%
1 שקית קטנה של אינסטנט פודינג בטעם וניל
3 כפות קורנפלור
5 ביצים לתבנית בקוטר 24 /6 ביצים לתבנית בקוטר 26
3/4 כוס סוכר לבן
1 כף של קליפת לימון מגוררת דק
1 שקית סוכר וניל
לציפוי, מערבבים יחד:1 מיכל קטן של שמנת חמוצה 9%
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט :פירות/נענע/קוקוס קלוי
ההכנה:
1.מפרידים בשתי קערות נפרדות וגדולות חלבונים וחלמונים.
2.מקציפים את החלבונים עם סוכר לקצף יציב, אך לא נוקשה .
3.בקערה השנייה טורפים יחד במטרפה, חלמונים, גבינה, שמנת חמוצה, קורנפלור ופודינג, קליפת לימון מגוררת וסוכר וניל.
4.מקפלים את החלבונים המוקצפים בהדרגה אל קערת החלמונים .
4.מרפדים תבנית בנייר אפייה
5.גוזרים נייר אפייה ברוחב של 3 ס״מ מעל גובה התבנית , משמנים את דפנות התבנית ומצמידים אליה את נייר האפייה כך שיווצרו שוליים גבוהים יותר לתבנית.
6.מחממים תנור ל-150 מעלות ומניחים בתחתית התנור תבנית בינונית עמוקה מעט עם מים חמים על מנת ליצור אדים בתנור .
7.מניחים את העוגה בגובה מרכז התנור.
8.אופים את העוגה שעה בדיוק על 150 מעלות ולא פותחים את התנור באמצע וגם לא שעה אחרי.
9.לאחר שעה פותחים את דלת התנור כדי לצנן את העוגה ומעבירים למקרר לשעה לפחות לאחר שעה 10.פותחים את התבנית ומסירים בעדינות את דפנות נייר האפייה מהעוגה.
11.מערבבים שמנת חמוצה עם אבקת סוכר ומצפים מעל.
12.מקשטים בפירות שאוהבים -אנחנו קישטנו בענבים, עלי נענע וקוקוס קלוי.
טיפים לעוגת גבינה מוצלחת:
אפייה במעלות נמוכות
לא לפתוח את התנור בזמן האפייה ולא שעה אחרי.
להניח תבנית מים בתנור ליצירת אדים.
בא לכם שוליים בהירים לעוגה ? -רפדו את שולי התבנית מבחוץ בנייר אפייה ועליו נייר אלומיניום כך ששולי התבנית מבחוץ יהיו מכוסים.
מומלץ להכין לילה לפני ההגשה.