שמש שלי , שמש שלי זו ברכה שהייתי שומעת מגיל קטן, כינוי שליווה אותי גם ברגעים בוגרים: אהבה ראשונה, רגעים מרגשים ורגעים חדשים, לא פלא שהפרחים האהובים עלי הם חמניות . שמש שלי התחלתי לקרוא לאנשים שהעיניים שלהם זורחות כשהם מדברים איתי, שמש זה דבר מופשט אבל היא מתארת אור, אור שיוצא מבפנים, אור שקיים בכל אחד מאיתנו וזורח החוצה כשאנשים מולנו גורמים לאור הזה לצאת. ״תודה לעולם על אנשים שמוציאים מתוכם את השמש שלהן מולי.
לחם תירס בתיק האוכל שלנו, לחם צהבהב עם גרעיני דלעת וגבינות ריחניות , לחם של שמש מהסוג שרוצים להכין ולתת לאנשים שזורחים.
מצרכים:
1 כפית מלח
300 מ״ל יוגורט או שמנת חמוצה
1 כוס קמח לבן
1.5 כוסות קמח תירס
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כפות סוכר
1 ביצה
1/2 כוס שמן זית
50 גרם גבינת צ׳דר מגוררת
100 גרם פרמזן מגורר
לציפוי: גרעיני דלעת קלופים
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את שני הקמחים עם אבקת האפייה.
בקערה נפרדת טורפים יחד ביצה , שמן, שמנת חמוצה/ יוגורט , מלח , סוכר וגבינות . משמנים אינגליש קייק אן מרפדיםבנייר אפייה ומעבירים את המסה לתבנית , מצפים את החלק העליון בגרעינים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל- 30-35 דקות