קיבלתי במתנה קופסא עם זיכרון, קיבלתי סט של צלחות שהגיעו מאירופה, צלחות ששרדו 80 שנה והרבה זיכרונות, צלחות שהגיעו אלי לדירה למשמרת, כי מי שמסר לי אותן ידע שהן יגיעו לבית טוב.
אז חקרתי קצת ושאלתי מה אותה אישה הכי אהבה להגיש באותן צלחות, התשובה הייתה ורניקי- כיסונים ממולאים בגבינה לצד דובדבנים ושמנת חמוצה.
פרויקט זיכרונות של אוכל בבלוג שלנו והיום זיכרון של צלחת מיוחדת, צלחת ששרדה הרבה נדודים עד לכאן, צלחת שמספרת את הסיפור שלה רק מלהסתכל עליה.
כמעט לכל ארץ יש את הכיסון שלה שמייחד אותה ועכשיו אותו ורניקי הפך גם לזיכרון שלנו, זיכרון של מנה עדינה, עם צבעים שמשלימים אחד את השני בהרמוניה של רכות.
שמש של לפני שקיעה בתיק האוכל שלנו וצלחת פרחונית עתיקה ששרדה את הכל רק כדי לספר את הסיפור של אותה מנה.
ורניקי גבינה ברוטב דובדבנים.
מצרכים לבצק:
300 גרם קמח
3 ביצים
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה
5 כפות מים לפי הצורך
מצרכים למלית:
200 גרם גבינה למילוי ללא טעם כגון טבורג
1 כף אבקת סוכר
1 חלמון
מצרכים לרוטב:
2 כוסות דובדבנים או פירות יער קפואים.
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת.
· להגשה: 200 גרם שמנת חמוצה או קרם פרש.
אופן ההכנה:
מעבדים יחד את מרכיבי הבצק לבצק אחיד במעבד מזון, אם יש צורך מוסיפים מעט מים להתגבשות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעה.
מקמחים משטח ומרדדים לעלה דק מאוד מומלץ בעזרת מכונת פסטה.
מחלקים את העלה ל- 2 חלקים וקורצים עיגולים.
מערבבים את מרכיבי המלית יחד ומניחים כפית בכל עיגול שקרצנו.
מרטיבים מעט בעזרת מים את דפנות העיגול ומצמידים לו מעל עיגול נוסף.
מהדקים את השוליים היטב וחוזרים על הפעולה.
מרתיחים 6 כוסות מים בסיר עמוק עם 1/2 כפית מלח ומניחים את הכיסונים בתוך המים הרותחים- כל פעם כמה, עד שהם צפים.
מסננים ומניחים בצד.
מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב יחד כ- 10 דקות על אש נמוכה ומגישים בצלחת עם הכיסונים וכף שמנת חמוצה .