דילוג לתוכן הראשי

ורניקי - כיסוני גבינה ברוטב דובדבנים

קיבלתי במתנה קופסא עם זיכרון, קיבלתי סט של צלחות שהגיעו מאירופה, צלחות ששרדו 80 שנה והרבה זיכרונות, צלחות שהגיעו אלי לדירה למשמרת, כי מי שמסר לי אותן ידע שהן יגיעו לבית טוב.
אז חקרתי קצת ושאלתי מה אותה אישה הכי אהבה להגיש באותן צלחות, התשובה הייתה ורניקי- כיסונים ממולאים בגבינה לצד דובדבנים ושמנת חמוצה.
פרויקט זיכרונות של אוכל בבלוג שלנו והיום זיכרון של צלחת מיוחדת, צלחת ששרדה הרבה נדודים עד לכאן, צלחת שמספרת את הסיפור שלה רק מלהסתכל עליה.
כמעט לכל ארץ יש את הכיסון שלה שמייחד אותה ועכשיו אותו ורניקי הפך גם לזיכרון שלנו, זיכרון של מנה עדינה, עם צבעים שמשלימים אחד את השני בהרמוניה של רכות.
שמש של לפני שקיעה בתיק האוכל שלנו וצלחת פרחונית עתיקה ששרדה את הכל רק כדי לספר את הסיפור של אותה מנה.





ורניקי גבינה ברוטב דובדבנים.
מצרכים לבצק:
300 גרם קמח
3 ביצים
קורט מלח
3 כפות שמן קנולה
5 כפות מים לפי הצורך
מצרכים למלית:
200 גרם גבינה למילוי ללא טעם כגון טבורג
1 כף אבקת סוכר
1 חלמון
מצרכים לרוטב:
2 כוסות דובדבנים או פירות יער קפואים.
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קליפת לימון מגוררת.
·         להגשה: 200 גרם שמנת חמוצה או קרם פרש.
אופן ההכנה:
מעבדים יחד את מרכיבי הבצק לבצק אחיד במעבד מזון, אם יש צורך מוסיפים מעט מים להתגבשות, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לקירור של שעה.
מקמחים משטח ומרדדים לעלה דק מאוד מומלץ בעזרת מכונת פסטה.
מחלקים את העלה ל- 2 חלקים וקורצים עיגולים.
מערבבים את מרכיבי המלית יחד ומניחים כפית בכל עיגול שקרצנו.
מרטיבים מעט בעזרת מים את דפנות העיגול ומצמידים לו מעל עיגול נוסף.
מהדקים את השוליים היטב וחוזרים על הפעולה.
מרתיחים 6 כוסות  מים בסיר עמוק עם 1/2 כפית מלח ומניחים את הכיסונים בתוך המים הרותחים- כל פעם כמה, עד שהם צפים.
מסננים ומניחים בצד.
מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב יחד כ- 10 דקות על אש נמוכה ומגישים בצלחת עם הכיסונים וכף שמנת חמוצה .

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא