דילוג לתוכן הראשי

קנולי


לכל בית איטלקי יש את המתכון שלו לקנולי, צינורות קטנים ופריכים ממולאים בריקוטה ומתוקים.
הקנולי הוא חלק בלתי נפרד מתחושת משפחה איטלקית וסביב הקנולי נערכות שיחות משמעותיות.
הקנולי מסמל משפחה, החלטה, בחירה ואדם שלא אוהב קנולי לא יוכל לעולם להרגיש חלק מהפמילייה.
חנוכה חג הניסים, חג בו מדליקים נרות בכל יום ויש אומרים שכל נר שמדליקים מגיעה איתו משאלה, או בקשה לנס קטן שיקרה ויש שאומרים שכשהחנוכייה מלאה בכל נרותיה אז מתגשמות המשאלות והבקשות של אותו ערב.
ולפעמים כל מה שצריך זה שמשאלה אחת לפחות תתגשם כדי שתגרום לנו להמשיך לקוות ולחייך ולפעמים כל מה שצריך זה להחזיק ביד קנולי  פריך ולתת לו ביס כזה שיגרום לנו לחייך ולהיזכר ברגעים ראשונים של פעם..



 קנולי:
להכנת הקנולי צריך: סיר קטן לטיגון עמוק
מלקחיים לשליפת הצינורות
צינורות מתכת קצרים- ניתן למצוא בחנויות אפייה 
לבצק:
3 כוסות קמח
3 כפות סוכר
חצי כפית קקאו
חצי כפית קינמון
כף חומץ
קמצוץ מלח
1/2 כוס יין מרסלה או יין לבן

למלית:
250 גרם גבינת ריקוטה
100 גרם אבקת סוכר
70 גרם שוקולד מריר משובח מגורר או חתוך לקוביות קטנות
3 כפות תפוז מסוכר חתוך לקוביות קטנות


לפיזור מעל- אבקת סוכר- לא חובה

במיקסר עם וו לישה או במעבד מזון מעבדים את הבצק לתערובת אחידה- עוטפים בניילון ומקררים כחצי שעה במקרר, לאחר מכן מקמחים משטח – רצוי עם קורנפלור ומרדדים לבצק דק מאוד- רצוי עם מכונת פסטה, קורצים עיגולים בקוטר של CD  מחממים שמן , מניחים גלילי מתכת מאורכים מדביקים את 2 הקצוות ( האמצע בעצם) בעזרת חלבון ביצה, מטגנים 3-4 גלילים כל פעם, מוציאים ומניחים על נייר סופג, שולפים בזהירות את גלילי המתכת מהקנולי, מצננים וממלאים במלית , מגישים עם אבקת סוכר מעל.








פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה