דילוג לתוכן הראשי

פולנטה צלוייה



רחוב צר בליבה של רומא ומסעדה קטנה ומשפחתית שנמצאת בתוכו.
מסעדה משפחתית בת 100 שנים בה כל בני המשפחה עובדים ואותה אישה מבוגרת וחייכנית שמנהלת את כולם ביד רמה וחיוך רחב.
עטופה בסינר לבן ומטפחת אדומה ידיים מקומחות ושולחן רחב בו הכל קורה , פסטה עבודת יד, ניוקי מדהים והרבה מהלב שנכנס ישר לתוך האוכל.
המבט הראשון של שתינו החיוך שהיא שלחה לעברי עם תנועת יד של "בואי הנה " התחושה הביתית שקיבלתי כאילו אני במטבח של סבתא ז"ל.
"נונה" (סבתא באיטלקית) ככה ישר קראתי לה והרגשתי הכי בבית, אז חזרתי מרומא עם חוויות והרבה מתכונים והשראה מ"נונה"  והחלטתי לשחזר את המנות המדהימות שאכלתי מהידיים שלה.
רומא – הרגישה לי כ"כ בבית,שממש היה קשה לעזוב.
 בוקר בסטודיו ובין מנה לקפה הכנתי לו את הפולנטה המדהימה של "נונה" רציתי שיטעם את הטעמים שחוויתי שם, רציתי להביא את הטעמים משם לבית, הפולנטה של "נונה" גם ברומא, פה בתל אביב ובקרוב אצלכם בצלחת.





לפולנטה:
1 כוס קמח תירס רצוי כזה שמיועד מראש לפולנטה
2.5 כוסות חלב
2.5 כוסות מים
1 כף שטוחה מלח
100 גרם גבינת פרמז'ן או פקורינו מגוררת  דק
50 גרם חמאה

לצלייה:
שמן זית
פלפל שחור גרוס
להגשה ( חלק שני של המנה)
סלסלת עגבניות שרי רצוי על הגבעולים- כשלוש כוסות  ( ככה נונה מגישה)
חצי כוס עלי בזיליקום חתוכים גס
4 כפות חומץ בלסמי משובח
2 שיני שום כתושות
מלח גס




ההכנה:
בסיר רחב מרתיחים את החלב, המים והמלח, כשהמים רותחים מוסיפים את כוס קמח התירס, מנמיכים את האש ובוחשים עד שהנוזלים נספגים, לאחר מכן ממשיכים לבחוש ומוסיפים את החמאה וכשהיא  נספגת מוסיפים לאט את הגבינה המגוררת עד שהיא נבלעת במסה.
לאחר מכן מסירים מהאש ומעבירים את הפולנטה לתבנית מלבנית לצינון, מצננים את הפולנטה כחצי שעה בטמפרטורת החדר, אחכ חותכים את הפולנטה לקוביות ומברישים אותן בשמן זית צולים את הפולנטה על "מחבת פסים" או על מחבת טפלון משני צדדיה ומפזרים מעל פלפל שחור ומלח גס.
במחבת נפרדת מניחים 4 כפות שמן זית יוצרים איקס קטן בכל עגבניית שרי ומניחים את העגבניות על המחבת, מקפיצים את העגבניות בשמן הזית כחמש דקות ומוסיפים שום כתוש, חומץ בלסמי, מלח ופלפל. לאחר 3 דקות כשרוטב הופך אחיד מסירים מהאש ומוסיפים עלי בזיליקום קרועים.
צילחות:
מניחים קוביית פולנטה צלוייה על צלחת ומעל מניחים עגבניות שרי לוהטות ואת הרוטב.
ניתן לפזר מעל עוד גבינה ולהגיש לצד כוס יין קר או לימונצ'לו.







פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא