דילוג לתוכן הראשי

פאי תפוחים ושקדים‎


הדברים הפשוטים באמת הם אלו שלפעמים גורמים לנו להכי הרבה אושר, הדברים הפשוטים באמת הם אלו שמייחדים אותנו מכל השאר, בין כל  המשחקים שמסביב בין כל הצבעוניות והצחוקים המדומים שיש באנשים שסובבים אותנו בימים רגילים, בין כל אלו נמצאים הדברים האמיתיים, הדברים הכי פשוטים, הדברים שמזכירים לנו תמיד שבסופו של יום זה הדבר האמיתי, יותר מהכל זה מי שאנחנו, הפשטות והאמת שמייחדת אותנו ממש כמו חלומות פשוטים על בית בכפר, על חווה קטנה, על פאי תפוחים חם שמונח על שולחן קר באמצע החורף ומפזר ריח של בית, ריח פשוט, ריח של הדבר האמיתי באמת.




פאי תפוחים ושקדים 

 לפאי בקוטר 26 או 2 בגודל אינגליש קייק
 למלית :
20 גרם חמאה
  חמישה תפוחים (מזן גרני סמית (Granny Smith) (תפוחים ירוקים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות.
חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
כפית קינמון

3/4  כוס סוכר חום
כפית גרידת לימון
כף מיץ לימון
3 כפות שקדים טחונים לאבקה
לבצק:

שלוש כוסות קמח 
שקית אבקת אפייה
1/2 כוס מים קרים
כפית גרידת לימון

200 גרם חמאה
3 כפות סוכר
 * לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה:
במחבת הניחו את החמאה והסוכר החום, לאחר שהחמאה נמסה הוסיפו את  פרוסות השקדים וערבבו , לאחר 3 דקות הוסיפו את התפוחים,  פזרו מעל את הקינמון, גרידת הלימון, ומיץ הלימון, בעזרת כף עץ בחשו את כל חומרי המלית עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים, הסירו מהאש וצננו.
הכנת הבצקבעזרת מעבד מזון, או ידנית, לשים את חומרי הבצק לתערובת אחידה- יש להקפיד לא ללוש יותר מידי על מנת שלא לאבד את הפריכות.
לעטוף את הבצק בניילון ולהכניס למקרר ל- 20 דקות, לאחר מכן יש לחלק את הבצק ל- 2 חלקים ( אם משתמשים באינגליש קייק אז לחלק ל- 4 )  מרדדים כל חלק של הבצק על משטח מקומח לכ- 2 ס"מ, חלק 1 משתמשים לריפוד התבנית והדפנות ובחלק השני קורצים בעזרת חותכן עוגיות צורות שאוהבים.

לאחר ריפוד התבנית ממלאים את התבנית במלית התפוחים ומעטרים בבצק אותו קרצנו לצורות.

אופים בחום של 180 מעלות בין 15 ל- 20 דקות עד שמזהיב.
לאחר האפייה לפזר מעל אבקת סוכר.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה