דילוג לתוכן הראשי

מאפים אישיים של דלעת וגזר


מישהו פעם אמר לי "יש אנשים שמסתכלים על חצי הכוס המלאה, יש אנשים שמסתכלים על  חצי הכוס הריקה אני מסתכל על הסדק", משפט שדי הצחיק אותי וגם גרם לי לחשוב.
הכל באמת תלוי באיך מסתכלים על דברים ואיך מחליטים לאמץ אותם לחיים שלנו, גם בהחלטות הגדולות וגם בהחלטות הקטנות.
ההחלטה להתחיל לחיות אורח חיים בריא יותר יכולה להתקבל כדבר קשה ולא פשוט ויכולה להתקבל גם כמשהו טוב וכייפי.
בדיוק כמו המאפים האלו, כשפשטידה הופכת למאפה אישי, כשהשוליים של הבצק מתחלפים בגזר צבעוני, כשהצבע הוא קייצי וכתום, כשכל אלו מופיעים במאפה אחד, דברים כבר נראים אחרת.
מישהו פעם אמר לי: " דברים טובים מגיעים באריזות קטנות"...
 
 כמות ל- 12 יחידות בתבנית שקעים.
 
300 גרם דלעת מבושלת ומרוסקת
1 גביע של גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית5 %  מפוררת
2 ביצים
3 כפות קמח תופח.
כפית שטוחה מלח
מעט פלפל שחור
* תוספות אפשריות: 3 כפות של בזיליקום\ עירית\ פטרוזיליה.
2 גזרים גדולים הכי רחבים שאפשר.
קשיו לקישוט- לא חובה.
 
ההכנה:
 
לקלף בעזרת קולפן ירקות את שני הגזרים לרצועות דקות ורחבות(ניתן להשתמש במכשיר מנדולינה לירקות למי שיש), את שאריות הגזר ניתן לגרר לתוך התערובת עם הגבינות והדלעת
להניח את הרצועות בקערה מלאה במים רותחים לחמש דקות.
את חומרי המאפה מלבד הגזר לערבב בקערה.
לשמן תבנית שקעים ולהניח סביב דפנות כל שקע כ- 2 רצועות גזר שיהוו "מסגרת" למאפה.
למלא בתוך השקע ממלית המאפה , לעטר מעל בקשיו אם רוצים.
לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפים משחימים כחצי שעה בערך.
להגיש לצד סלט טרי






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה