דילוג לתוכן הראשי

הפסטרמה של הבית!





הדברים הקטנים שעושים אותנו מאושרים...
אושר אינו מותנה בדבר, רק במה שאנו יכולים לעשות עם מה שהחיים הציעו לנו.
אומרים שכדי להיות מאושרים בחיים צריך להציב מטרות.
אושר נמצא בדברים הכי קטנים בחיים: שקיעה יפה, בדיחה טובה, חיבוק מלא אנרגיה ואפילו ארוחה טובה.
אוטוטו שנה מאז שהחלטתי להגשים חלום ולהוציא את ספר הבישול הראשון שלי, ברגע שהחלטתי שזה מה שיעשה אותי מאושרת היקום שלח אליי בחזרה את האיש שעוזר לי להגשים את החלום, לחיים יש נטייה להסתדר אם רק ניתן להם לזרום.
אחד הדברים הכייפים הוא לגרום אושר למישהו אחר...
בשר של הודו ששהה לילה שלם במישרה, אח"כ התגלגל לו בדבש, פפריקה ועוד דברים טובים.
נצלה בתנור בדיוק לדרגה הצלייה הנכונה ואז נפרס לפרוסות דקות...
פרוסה עסיסית מונחת בתוך סנדביץ עם חצילים מטוגנים וקצת חריף, הוא נוגס ומחייך, הדברים הקטנים שעושים אותו מאושר...
הפסטרמה של הבית!


לצלי ההודו :
לשלב א':
קילו חזה הודו טרי מחולק ל- 2 חלקים.
סיר עמוק מלא במים (3/4 מכמות הסיר).
כף סוכר חום.
כף מלח.
כף רוטב סויה.
פלפל שחור גרוס.
3 עלי דפנה.
1/3 כוס יין אדום יבש - מומלץ, לא חובה.
לשלב ב':
2 כפות פפריקה.
4 כפות דבש.
פלפל שחור גרוס.
מלח.
כפית כמון.
3 כפות של רוטב צ'ילי.
כף אבקת שום או שום כתוש.
ההכנה:
לוקחים את חזה ההודו ובעזרת קיסם/שיפוד דוקרים אותו קצת.
מחממים בסיר את המים וכל המוצרים משלב א' ואז מצננים.
מכניסים את חזה ההודו למישרה של המים ללילה שלם או לפחות ל- 6 שעות.
כל התהליך הזה יגרום לכניסת נוזלים לבשר וישמור עליו עסיסי לאחר האפייה.
מוציאים מהמשרה את חזה ההודו ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
עוטפים את חזה ההודו בתבלינים היבשים והשום, אח"כ בדבש, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעל את רוטב הצ'ילי.
אופים ב- 150 מעלות ל-50 דקות, אח"כ מעלים את החום ל- 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות, או עד שמשחים לדרגת ההשחמה שאוהבים.
מוציאים מהתנור ומצננים לפני הפריסה.
הצעות הגשה: לפרוס  ולהגיש עם רוטב פטריות, לפרוס לפרוסות דקות ולגלגל בתוך טורטייה, להגיש עם ירקות או סתם לנשנש ישר מהמקרר...
 

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול