הדברים הקטנים שעושים אותנו מאושרים...
אושר אינו מותנה בדבר, רק במה שאנו יכולים לעשות עם מה שהחיים הציעו לנו.
אומרים שכדי להיות מאושרים בחיים צריך להציב מטרות.
אושר נמצא בדברים הכי קטנים בחיים: שקיעה יפה, בדיחה טובה, חיבוק מלא אנרגיה ואפילו ארוחה טובה.
אוטוטו שנה מאז שהחלטתי להגשים חלום ולהוציא את ספר הבישול הראשון שלי, ברגע שהחלטתי שזה מה שיעשה אותי מאושרת היקום שלח אליי בחזרה את האיש שעוזר לי להגשים את החלום, לחיים יש נטייה להסתדר אם רק ניתן להם לזרום.
אחד הדברים הכייפים הוא לגרום אושר למישהו אחר...
בשר של הודו ששהה לילה שלם במישרה, אח"כ התגלגל לו בדבש, פפריקה ועוד דברים טובים.
נצלה בתנור בדיוק לדרגה הצלייה הנכונה ואז נפרס לפרוסות דקות...
פרוסה עסיסית מונחת בתוך סנדביץ עם חצילים מטוגנים וקצת חריף, הוא נוגס ומחייך, הדברים הקטנים שעושים אותו מאושר...
הפסטרמה של הבית!
לצלי ההודו :
לשלב א':
קילו חזה הודו טרי מחולק ל- 2 חלקים.
סיר עמוק מלא במים (3/4 מכמות הסיר).
כף סוכר חום.
כף מלח.
כף רוטב סויה.
פלפל שחור גרוס.
3 עלי דפנה.
1/3 כוס יין אדום יבש - מומלץ, לא חובה.
לשלב ב':
2 כפות פפריקה.
4 כפות דבש.
פלפל שחור גרוס.
מלח.
כפית כמון.
3 כפות של רוטב צ'ילי.
כף אבקת שום או שום כתוש.
ההכנה:
לוקחים את חזה ההודו ובעזרת קיסם/שיפוד דוקרים אותו קצת.
מחממים בסיר את המים וכל המוצרים משלב א' ואז מצננים.
מכניסים את חזה ההודו למישרה של המים ללילה שלם או לפחות ל- 6 שעות.
כל התהליך הזה יגרום לכניסת נוזלים לבשר וישמור עליו עסיסי לאחר האפייה.
מוציאים מהמשרה את חזה ההודו ומייבשים בעזרת מגבת נייר.
עוטפים את חזה ההודו בתבלינים היבשים והשום, אח"כ בדבש, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעל את רוטב הצ'ילי.
אופים ב- 150 מעלות ל-50 דקות, אח"כ מעלים את החום ל- 180 מעלות ואופים עוד 10 דקות, או עד שמשחים לדרגת ההשחמה שאוהבים.
מוציאים מהתנור ומצננים לפני הפריסה.
הצעות הגשה: לפרוס ולהגיש עם רוטב פטריות, לפרוס לפרוסות דקות ולגלגל בתוך טורטייה, להגיש עם ירקות או סתם לנשנש ישר מהמקרר...