דילוג לתוכן הראשי

רשומות

טירמיסו

למדתי שיש רעש ענק בתוך שתיקה, למדתי לאהוב, לאהוב את הקפה של הבוקר, את הזריחה, את הרגע שמתעוררים כדי לעשות משהו שממש אוהבים. למדתי להילחם, להילחם על מה שחשוב, להילחם על עצמי. למדתי שלא חשוב מה קורה לנו בחיים, צריך להיאחז במחשבה שרק טוב יצא מזה, למדתי להעריך את האנשים שעוטפים אותי, למדתי על מי לשמור ואת מי לשחרר, למדתי שמילים חזקות מהכל, שיש דברים שחזקים מהכל ומכולם, למדתי להקשיב לעצמי ולשותפים בחיי. למדתי שאני חזקה, הרבה יותר ממה שחשבתי, למדתי שהחיים חזקים מהכל,, למדתי שצריך כל יום לעשות לפחות משהו אחד טוב עבור מישהו אחר, כי רק ככה נקום עם חיוך למחרת. למדתי מגיל קטן להקשיב, למדתי להתבונן, למדתי מלצפות מהצד, מלראות את הידיים של סבתא במטבח מכינות דברים שאנחנו אוהבים. למדתי שיש טכניקה ויש לב וכשמערבבים את שניהם יחד אז יוצרים דברים מופלאים. למדתי שיש דרך אחרת וגם היא טובה, בדיוק כמו הטירמיסו של שישי בבוקר.   מצרכים : 24 בישקוטים 4 חלמונים 300 גרם מסקרפונה 250  מ"ל שמנת מתוקה  4 כפות סוכר קקאו לפיזור  כוס וחצי של קפה מגורען מרוכז ...

לחם אנטיפסטי

אנחנו בוחרים איך לחיות , אנחנו בוחרים את מי לאהוב, אנחנו בוחרים כמה אנחנו מוכנים להילחם ואנחנו בוחרים לפעמים גם שלא. כל יום מחדש אנחנו בוחרים, כל יום מחדש מחליטים שהיום נעשה את הבחירות הנכונות ובסופו של יום אנחנו הולכים לישון עם אותן החלטות, או חרטות. החיים יכולים לפעמים להפתיע בסיבובים, לשנות צורה, להוסיף לנו צבעים לשגרה ולפעמים להזכיר לנו שאולי טעינו ואולי עוד אפשר לתקן. החיים יכולים לפעמים להפתיע ולהזכיר לנו שאושר אמיתי נמצא ממש קרוב, במקום היחידי שלא חיפשנו. פיתולים של לחם עם הפתעות של אנטיפסטי בתוכו, צבעים במתחבאים בפנים וגורמים לאושר קטן כזה שמגלים עמוק בפנים. לחם אנטיפסטי מצרכים למלית: 1 בצל גדול חתוך לרצועות 3 גמבות בצבעים שונים חתוכים לרבעים 1 חציל חתוך לקוביות קטנות כפית מלח גס כפית פלפל שחור גרוס כפית אורגנו טרי\ כף אורגנו טרי 4 כפות שמן זית 100 גרם פרמזן מגורר- לא חובה ניתן  גם בלי אופן ההכנה: מערבבים בקערה את כל הירקות עם שמן הזית והתבלינים ומניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה, אופים כ- 25 דקות בחום של 200 מעלות. מצננים...

ברולה פטריות וגבינות‎

זה סופלה השוקולד שלי לגרם למישהו פעם בבוקר לצרוח מאושר  זה הקוסקוס של אמא שגורם לאנשים להתיישב עם חיוך זה הלימון הכבוש שלי שגרם למישהו להוציא קולות  עונג תוך כדי נפנוף בידיים. זה עוגות הפיסטוק שלי שגורמות לו לרוץ לתנור. זה ברולה הפטריות של שף יוסי שטרית שגרם לי להתאהב במנה מהביס הראשון. כל אדם שאוהב לבשל יגיד תמיד שאחת ההנאות הגדולות בחייו של בשלן הוא הרגע בו מישהו טועם את המנה שלו ואז מתלהב, או משמיע קולות של עונג. הטעם הנכון, השילוב הנכון, מתוק ומלוח שמתערבבים יחד למערבולת של טעמים. ביס ראשון שעדיין לא מובן וגורר אחריו ביס שני ואז כבר מבינים אתם לגמרי שם, באותה נקודה טעימה שכ"כ חיפשתם. לכבוד חג השבועות, חג הביכורים, חג הגבינות, חג השדות, החלטנו לפנק במנה בהשראת השף יוסי שטרית. מנה של ברולה פטריות, עליה הרכבנו גרסא משלנו לשדה הביכורים שלנו שכלל שדה של פטריות שונות ו, גבינות חריפות וגבינות מיושנות ביין אדום, ככה החלטנו לחגוג בתיק האוכל שלנו, חג שמח. לחלק א' של המתכון: ( חלק א' של המתכון הוא של שף יוסי שטרית ) מרכיבים לחמש מנות אישיות : 2...

דג בקארי ירוק ובוטנים‎

כל הסיפורים הקלאסיים על דייגים חגים סביב אותו הרצון, כמו שכתב המינגווי על אותו דייג שכ"כ רוצה להשיג את הדג המסוים עד שהוא שוכח את המסע עצמו, הוא שוכח שהמסע עצמו הוא מה שמקבלים תוך כדי המסע ולא הדג. בכל מסע שלנו אנחנו שמים לעצמנו מטרה ולפעמים המירוץ להשיג את המטרה גורם לנו לשכוח למה התחלנו את המסע מלכתחילה, כמה דברים קטנים וטובים פספסנו תוך כדי המסע אל אותה המטרה ושתמיד צריך לזכור שאולי נגיע לשם ואולי גם לא , אבל הרווחנו את הדרך לשם, כי זכרנו לשמור על כל אותם דברים קטנים שנכנסו לנו לחיים תוך כדי. אומרים שים יודע לשמור סודות, אומרים שגלים יודעים לשטוף את היום, יודעים לנקות את הנפש, אומרים שאם מקשיבים לגלים בשקט ממש ממש טוב אפשר לשמוע אותם לוחשים את הסודות. אומרים לי שהים הוא המקום הכי טבעי לי בעולם להיות בו ושכנראה בגלגול אחר הייתי חלק ממנו. מוסר ים ששוחה בקארי ירוק וקרם קוקוס, כזה שהתמזג לטעם אחד מושלם, מחבת אחת שלוחשת סודות בתיק האוכל שלנו. דג בקארי ירוק ובוטנים. מצרכים: 3 יחידות של  פילה דג ים חתוך לקוביות – במתכון השתמשנו במוסר ים 2 זוקיני חתוכים לאורכם...

קאפקייקס שוקולד וממרח אגוזי לוז‎

ואם הייתה לכם אפשרות להזיז את השעון לאחור , הייתם משנים משהו? הייתם עושים משהו בצורה שונה? הייתם אומרים מילים ששמרתם בלב? מתנהגים אחרת?  ואם היה אפשר להחזיר את השעון לאחור, הייתם חושבים על דברים אחרת? הייתם לוקחים חזרה מילים שנזרקו באוויר? מעשים שעשיתם? "ההזדמנות הגדולה היא לתקן משהו שחשבנו שאי אפשר לתקן, בני האדם לא ישתנו, אבל אפשר להיות שם בשבילם, כי בסופו של יום זו המטרה בחיים, להיות טוב ולהעביר את זה הלאה" ( תעביר את זה הלאה) לקחת אוסף של  דברים שאוהבים ולחבר אותם למשהו אחד קטן שישמח מישהו אחר, משהו אחד קטן שבאותו היום יגרום למישהו אחר לחייך, קאפקייקס שוקולד וממרח אגוזי לוז בתנור, מהסוג שיגרמו לכל אחד לחייך, תעבירו את זה הלאה... קאפקייקס שוקולד וממרח אגוזי לוז החומרים לכ-14 קאפקייקס: מצרכים:  2 ביצים גדולות בטמפ' החדר 1 כוס סוכר ( 200 גרם) 100 גרם חמאה מומסת 3/4 כוס חלב או יוגורט (180 מ"ל) כפית תמצית וניל כף קקאו 4 כפות ממרח אגוזי לוז 1+3/4 כוסות קמח כפית אבקת אפייה קורט מלח 1/2 כפית סודה לשתייה.  100 גר...

בייגל פרוע‎

לחם אוהב להיות עצמאי, תמיד אחרי לישה הוא מחליט בעצמו באיזה צורה הוא רוצה להיות, הוא יודע לבד איך הוא רוצה להראות. הוא מרגיש את הלחיצות, את הליטוף וגם אם הוא נועד להיות משהו אחר, יש לו רצונות משלו, הבייגל הפרוע שהיה אמור להיות אחיד ומושלם, גבוה ודק. הבייגל הפרוע יצא רחב, יצא עם מהמורות, יצא לא אחיד, הבייגל הפרוע היה עטוף בעגבניות מיובשות, היה עטוף בשמן זית משובח ומלח גס וכנראה שככה הוא רצה להיות מההתחלה, עטוף באהבה לבצק הבייגל הפרוע 500 גרם קמח 6 כפות שמן זית כפית מלח כפית סוכר כף ורבע שמרים יבשים 4\3 + 1 כוסות מים פושרים חצי כוס עלי אורגנו טריים- ניתן להמיר בבזיליקום 100 גרם עגבניות מיובשות קצוצות לציפוי : לפני האפייה- מלח גס לאחר האפייה 4 כפות שמן זית להכנת הבצק: בקערה רחבה מערבבים קמח, שמרים וסוכר, יוצרים גומה ושופכים לתוכה את השמן, המלח והמים, לשים עד לבצק אחיד רך ואף דביק משמנים את כפות הידיים ועוטפים את הבצק בשמן זית בתוך קערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה, לאחר  שעה מחלקים את הבצק ל- 8 חלקים, משמנים בשמן זית את משטח העבודה ...
יש משפט שאומר ש"החיים לא מגיעים עם חוברת הוראות", החיים לא מגיעים עם הדרכה איך ומה לעשות או להחליט בכל רגע נתון, החיים מציבים בפנינו אתגרים, משימות, החלטות שבלב, החיים מאתגרים אותנו כל יום מחדש וזה מה שטוב בהם, זה מה שעושה את החיים ליותר מעניינים, זה מה שגורם לנו להיות טובים יותר, חזקים יותר, מקוריים יותר. החיים מניחים בפנינו כל יום עוד קצת, עוד קצת שמחה, עוד קצת עצב, עוד קצת מכשולים ועוד קצת הצלחות, החיים נותנים לנו להתגלגל בתוכם, אנחנו רק צריכים להחליט לאיזה צד אנחנו בוחרים להתגלגל. במיוחד לסופ"ש סיר מלא בגלגולים, רולדת בשר מגולגלת עם מלית, בצלים מגולגלים  ואנחנו שהבנו שיש הרבה מעבר בתוך הסיר הזה, שיש בו גם החלטה, החלטה להתגלגל עם החיים ולראות לאן הם יובילו אותנו, ככה בלי חוברת הדרכה. רולדת בשר ממולא ובצלים ממולאים לרולדת הבשר לאוהבי הבקר: קילו סינטה פרוס לאורכו ומשוטח לאוהבי ההודו: קילו שווארמה  פרוסה לאורכה למלית: 2 כוסות אורז בסמטי לאחר בישול 1 בצל קצוץ דק כף שמן זית חצי כוס פטרוזיליה קצוצה רבע כוס חמוציות מיובשות כפית פלפל שחור ...