דילוג לתוכן הראשי

דאל עדשים אדומות ודאל תרד חצילים ותפא


המרכיב שעושה כל דבר מיוחד, המרכיב שמכניס טעם שונה, היד, התבלין, הרכבת הצבעים, כל אלו יוצרים את אותו תבשיל מיוחד, את חגיגת הטעמים בכל ביס, את החריפות שמזכירה לנו לנשום, את הביחד, פורסים שולחן, מניחים כמה סוגי דאל, יוגורט, פיתות שטוחות חמות והרבה חריף ליד, כזה שיזכיר לנו גם לנשום, גשם ראשון אצלנו בחוץ והרבה צבעים על השולחן.



דאל תרד חצילים ותפ"א
2 תפ"א קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 כוסות עלי תרד טריים
1 חציל קטן חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 כף משחת קארי אדומה
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי כפית קימל
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
מים עד לכיסוי
3 כפות שמן
ההכנה:
מטגנים את הבצל, החציל והתרד  עם השמן כ- 5 דקות ומוסיפים רבע כוס מים ואת שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומכסים במים עד לכיסוי כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים עד לצמצום הנוזלים בחצי וריכוך תפוחי האדמה והחציל



דאל עדשים אדומות
1 כוס עדשים אדומות
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות
1 פלפל חריף קצוץ דק
2 כוסות מים
תבלינים
2 תרמילי הל
חצי כפית גרגרי כוסברה מרוסקים
מלח
פלפל
כף שטוחה כמון
רבע כפית זרעי שומר
1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כפית כורכום
2 כפות שמן
ההכנה:
בסיר מניחים את הבצל, הפלפל החריף והעדשים עם השמן ומטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב על מנת "לפתוח טעמים" ומוסיפים את שאר המרכיבים והמים, מערבבים היטב, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כ- 20 דקות בערך עד שהעדשים מתרככות.



צ'פאטי
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
כוס מים

כפית מלח
הכנת הצ'אפטי:
לשים בקערה הכל יחד עד לבצק אחיד אם חסר מים ניתן להוסיף עוד קצת
נותנים לבצק לנוח כרבע שעה ויוצרים כדורים קטנים על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק ככול האפשר, מחממים מחבת ומניחים עליה ללא תוספת שומן, לאחר שהבצק מתחיל להעלות בועות קטנות הופכים לצד השני , ניתן לחזור על הפעולה עם שני הצדדים , את הצ'אפטי עורמים בערמה ומקפידים לכסות במגבת .




ממרח ירוק חריף

2 פלפלים ירוקים חריפים
חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים או מרוסקים
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי כפית קימל טחון
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
הכנת הממרח:
במעבד מזון טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים אם חסר מלח או לימון.
* לצד הארוחה מומלץ להגיש יוגורט





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

מאפה מוסקה

לכל    חג יש את הרגע שלו, לכל חג יש את הזיכרון שלו, לכל חג יש את המנה שכולם כבר יודעים שתופיע על השולחן ואיכשהו גם מחכים לה. לכל חג יש את הרגע המיוחד שלו וגם לחג הסוכות יש את המנה הקבועה שלו. המנה שתמיד תהיה במרכז השולחן ותיקח את תשומת הלב מכל שלל המנות. המנה שתמיד תוציא קריאות התפעלות והיא הכי פשוטה להכנה, אבל מלאה בזיכרונות של חגים קודמים, של רגעים מצחיקים ושל דברים מרגשים. מאפה של מוסקה בתיק האוכל שלנו, כזה שמוגש למרכז השולחן, כזה שתמיד נראה חגיגי וכזה שכל מי שטועם אותו מתמכר מיד. מצרכים : 2 חצילים גדולים פרוסים לאורכם  תרסיס שמן או שמן זית ומברשת לחצילים  מעט מלח גס לפיזור מצרכים למלית : 600 גרם בשר טחון 1 כפית מלח 1 כפית פלפל שחור גרוס 1 כף פפריקה מתוקה 1/2 כף בהרט 100 גרם צנוברים  קלויים 1 בצל גדול קצוץ 4 כפות שמן זית  1 כוס פטרוזיליה קצוצה 2 ביצים אופן ההכנה: 1.        מניחים את פרוסות החציל על תבנית מרופדת נייר אפייה ומשמנים קלות . 2.        מפזרים מעט מלח גס ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד ה