דילוג לתוכן הראשי

דאל עדשים אדומות ודאל תרד חצילים ותפא


המרכיב שעושה כל דבר מיוחד, המרכיב שמכניס טעם שונה, היד, התבלין, הרכבת הצבעים, כל אלו יוצרים את אותו תבשיל מיוחד, את חגיגת הטעמים בכל ביס, את החריפות שמזכירה לנו לנשום, את הביחד, פורסים שולחן, מניחים כמה סוגי דאל, יוגורט, פיתות שטוחות חמות והרבה חריף ליד, כזה שיזכיר לנו גם לנשום, גשם ראשון אצלנו בחוץ והרבה צבעים על השולחן.



דאל תרד חצילים ותפ"א
2 תפ"א קלופים חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
2 כוסות עלי תרד טריים
1 חציל קטן חתוך לקוביות
3 שיני שום
1 כף משחת קארי אדומה
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי כפית קימל
1 כפית כמון
חצי כפית כורכום
מים עד לכיסוי
3 כפות שמן
ההכנה:
מטגנים את הבצל, החציל והתרד  עם השמן כ- 5 דקות ומוסיפים רבע כוס מים ואת שאר המרכיבים, מערבבים היטב ומכסים במים עד לכיסוי כל החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים עד לצמצום הנוזלים בחצי וריכוך תפוחי האדמה והחציל



דאל עדשים אדומות
1 כוס עדשים אדומות
1 בצל קצוץ
1 עגבנייה קצוצה לקוביות קטנות
1 פלפל חריף קצוץ דק
2 כוסות מים
תבלינים
2 תרמילי הל
חצי כפית גרגרי כוסברה מרוסקים
מלח
פלפל
כף שטוחה כמון
רבע כפית זרעי שומר
1 גזר חתוך לקוביות קטנטנות
חצי כפית כורכום
2 כפות שמן
ההכנה:
בסיר מניחים את הבצל, הפלפל החריף והעדשים עם השמן ומטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב על מנת "לפתוח טעמים" ומוסיפים את שאר המרכיבים והמים, מערבבים היטב, מחכים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים.
מבשלים כ- 20 דקות בערך עד שהעדשים מתרככות.



צ'פאטי
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
כוס מים

כפית מלח
הכנת הצ'אפטי:
לשים בקערה הכל יחד עד לבצק אחיד אם חסר מים ניתן להוסיף עוד קצת
נותנים לבצק לנוח כרבע שעה ויוצרים כדורים קטנים על משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעלה דק ככול האפשר, מחממים מחבת ומניחים עליה ללא תוספת שומן, לאחר שהבצק מתחיל להעלות בועות קטנות הופכים לצד השני , ניתן לחזור על הפעולה עם שני הצדדים , את הצ'אפטי עורמים בערמה ומקפידים לכסות במגבת .




ממרח ירוק חריף

2 פלפלים ירוקים חריפים
חצי כפית גרגרי כוסברה טחונים או מרוסקים
חצי חבילת כוסברה
חצי חבילת פטרוזיליה
חצי כפית קימל טחון
3 כפות שמן
מיץ מחצי לימון
מלח לפי הטעם
הכנת הממרח:
במעבד מזון טוחנים הכל יחד ומתקנים טעמים אם חסר מלח או לימון.
* לצד הארוחה מומלץ להגיש יוגורט





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא