דילוג לתוכן הראשי

עוף אפוי עם פריקי ירקות ובוטנים


חורף, חורף גלילי הוא ירוק, חורף הוא פריחת הדרים, חורף הוא שמיים אפורים, חורף הוא פריחת העשבים הירוקים שגדלים פרא בטבע, חורף הוא הרגע שהתרד פורח, חובזות מקיפות כל חלקה בשדה, קדרות נכנסות לתנור, והשמיים מתחילים להאפיר, חורף הוא הרגע בו הגשם יורד וריח האדמה מורגש באוויר, חורף הוא הרגע בו מתחיל להחשיך מוקדם, חורף זה לפתוח את הדלת ובבית מחכה תבשיל מלא טעמים שנכנס לתנור ורק חיכה לנו שנסגור את הדלת, נדליק את המזגן, נפתח תריסים כדי שנוכל לראות את הגשם על החלונות ונריח את כל אותם מראות של החורף מתוך התבנית שלנו, חורף בתבנית שלנו וגשם שוטף את הגליל שלנו וצובע אותו בצבעים מרהיבים של ירוק.




המצרכים:
2 כרעיים שלמות ( ניתן גם לחלק אותן)
מעט קמח לבן לקימוח העופות
10 עגבניות שרי שלמות
1 חציל בינוני חתוך לחצי ואז לשלישים – מחלקים כל חציל לשלושה חלקים- יש לקלות את החציל עם ספריי שמן על נייר אפייה עד להשחמה – כ- 20 דקות.
1 גמבה אדומה גדולה פרוסה לרצועות לא דקות
3 פטריות טריות חתוכות 
6 שיני שום 
1 בצל קטן חתוך לפרוסות דקות
רבע כוס בוטנים לא קלויים קלופים
כוס וחצי פריקי ( חיטה ירוקה מעושנת)- יש לשטוף היטב לפני ולסנן
5 כפות שמן זית
2 כוסות מים
רבע כוס יין לבן
כפית בהרט
כפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
מלח
כפית כמון


ההכנה:
בסיר רחב מניחים שמן זית, מקמחים מעט את העופות ומטגנים אותם כ- 3 דקות בכל צד בחום גבוה עד להשחמה.
מסירים את העופות מהסיר ומוסיפים לסיר את היין, המים, השום, הבצל והתבלינים, מרתיחים 5 דקות.
בתבנית עמוקה מפזרים את הפריקי ומעליו את סיר הנוזלים עם הבצל והשום, מסדרים על הפריקי את העופות וביניהם את הגמבה, החציל הקלוי והפטריות, עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה בחום של 180 מעלות, לאחר כשעה מסירים את נייר הכסף  מפזרים את הבוטנים ואופים כחצי שעה נוספת.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

כרוב ממולא בסגנון דרוזי

שבת בבוקר, סדנת בישול דרוזית בלב  כפר בגליל ואישה דרוזית צנועה בכיסוי ראש ועברית רהוטה מספרת לנו על אהבתה לבישול, על אובדן הבעל, על גידול ילדים לבד ועל הכנת אוכל מדברים זמינים וירקות שמגדלים בחצר, קצת אחרי הסיפור וכוס הקפה ניגשנו למטבח, והתחלנו לעבוד, עבודה שקטה , בלי דיבורים, הידיים מסבירות העיניים עוקבות והכל במהירות. הייתי חייבת לשחזר לו את אותו טעם מיוחד , את אותה חוויה, אז הכנו אותו שוב, הפעם בעיר הגדולה, כשריח רחוק של תבשיל מסורתי מתפזר בכל החדר. כרוב ממולא בסגנון דרוזי, הכרוב הממולא הכי מיוחד שתכינו. מצרכים: 1 כרוב בלאדי- כרוב רחב שנוח לפרק ממנו את העלים כף אבקת מרק ( כן כן כך המתכון המקורי) כף בהרט חצי כפית מלח כפית פלפל שחור גרוס 5 כפות שמן זית 2 בצלים קצוצים חצי כוס אורז כוס מים 1 גבעול סלרי כולל העלים קצוץ חצי כפית קינמון 100 גרם חמוציות מיובשות מיץ מלימון אחד חצי כפית כורכום כף בהרט לרוטב חצי קילו בשר בקר טרי טחון ההכנה: חותכים בעדינות חתכים מסביב ל"ליבו" של הכרוב על מנת שהעלים ישתחררו באופן קל בעת הרתחת הכרוב מרת

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא

לחם שום שמיר

כשזה קורה בהפתעה זה קסם, כשזה מרגיש הכי מוכר בעולם זה קסם, כשזה מצחיק כל בוקר מחדש זה קסם, כשלא צריך באמת מילים , כשגם שתיקה מובנת , כשמים זורמים מההרים בשקט ביום של חורף קסום, כשחיוך אחד אומר הכל.  קסמים נמצאים בכל מקום , צריך רק לשים לב אליהם. מקלות לחם שום שמיר בתיק האוכל שלנו, כאלו שנאפו צמודים ורק אחר כך הופרדו , כאלו שיצאו מהתנור ופיזרו קסם בכל הבית. מצרכים: קילו קמח  2 כפות שמרים יבשים 2 כפות סוכר 1 כף מלח 1/2 כוס שמן זית 2.5 כוסות מים פושרים לציפוי: 1/4 כוס שמן זית – ניתן להמיר ב- 100 גרם חמאה מומסת 5 שיני שום כתושות  4 כפות שמיר קצוץ  מלח גס לפיזור אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד קמח, שמרים וסוכר , יוצרים גומה ומניחים בתוכה את שאר מרכיבי הבצק, לשים היטב לבצק אחיד ומעט דביק, אפשר ידני ואפשר ללוש במיקסר עם וו לישה כ- 6 דקות. מעבירים לקערה משומנת היטב בשמן זית ומכסים אותה, מתפיחים את הבצק כשעה. לאחר כשעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , בעזרת ידיים משומנות משטחים כל חלק על נייר אפייה ומעבירים אותו לתבנית עם הנייר, חוזרים על הפעול