רוגלך בשני צבעים מעורבבים מבולגנים להם בתבנית, בתוך כל אחד שוקולד שרק מחכה לפרוץ מהם וחורף מושלג בחלון.
לבצק:
1 כוס חלב פושר
200 גרם חמאה
1 ביצה גדולה
3.5 כוסות קמח ( ניתן להוסיף עוד כחצי כוס במקרה הצורך)
רבע כוס סוכר
כף וחצי שמרים יבשים
כף וחצי שמרים יבשים
כפית תמצית וניל
1 שקית סוכר וניל
לבצק הקקאו: 3 כפות קקאו מומסות בשלוש כפות מים פושרים 2-3 כפות קמח אם יש צורך
למלית:
ממרח אגוזי לוז ושוקולד
לציפוי: ביצה להברשה
רבע כוס סירופ מייפל מהול ב- 3 כפות מים רותחים ולערבב טוב.
ההכנה:
מערבבים בקערה את הקמח, השמרים והסוכר, טורפים בקערה נפרדת את הביצה, החמאה המרוככת, החלב, הווניל סוכר הווניל ומניחים בתוך הגומה, לשים היטב את הבצק ומוציאים כרבע ממנו לקערה נפרדת. את הבצק הנותר מניחים להתפחה במקרר בקערה מכוסה בשקית ניילון.
את הרבע מערבבים אם התוספות של בצק הקקאו לשים היטב ומניחים בקערה מכוסה בשקית ניילון ומניחים במקרר ל- 4 שעות לפחות ( ניתן להכין את הבצק בלילה כדי שיתפח במקרר).
לאחר ההתפחה לשים חוצים את בצק הקקאו ומגלגלים כל חלק ממנו לרצועות דקות , מרדדים על משטח מקומח את הבצק הבהיר ועליו מניחים רצועות של בצק קקאו בצורה של ספירלה על כל גב הבצק הבהיר, מרדדים את רצועות הבצק הכהה- הספירלות על הבצק הבהיר על מנת ליצור בצק אחיד והופכים בזהירות כך שאלינו מופנה הבצק הבהיר
חותכים את הבצק לצורת משולשים, מניחים בחלקו הרחב ממרח שוקולד ולוז ומגלגלים כל משולש לרוגלך מהחלק הרחב לחלק השפיצי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מברישים בביצה ומתפיחים עשרים דקות, אופים בתנור מחומם מראש ל- 180 מעלות בין 20-30 דקות עד שהם משחימים, מוציאים מהתנור ובעודם חמים מברישים בסירופ המייפל המהול במים.