זיכרון של ילדות הוא הפיצה של סבתא ז"ל , בחופש הגדול בו יש זמן להיות איתה במטבח.
ואז מכינים פיצה משודרגת עם 2 קומות כשכל קומה מכילה טעמים אחרים ויחד הם יוצרים טעם אחד מושלם.
זיכרון של ילדות הוא משפחה סביב שולחן עמוס בפיצות ומוזיקה איטלקית בוקעת במרפסת של סבתא בחיפה.
ציטוטים שלה שאמרה אז ,מקבלים משמעות אחרת היום " החיים לא תמיד מזמנים לנו את מה שאנחנו רוצים אבל אלו החיים, אז תחייכי אל החיים והחיים יחייכו חזרה".
"מהרגע בו נולדת ידעתי שאת מיוחדת, את נועדת לכבוש את החיים, הצחוק שלך יפזר הרבה אושר מסביב ואת חזקה! חזקה יותר ממה שאת אפילו מתארת לעצמך".
שנים עברו והציטוטים של פעם מקבלים משמעות אחרת היום, משמעות מובנת יותר, זיכרונות מאושרים של פעם מתערבבים עם תמונות מהיום, מזכירים לנו שזיכרון של טעם תמיד יישאר לנו.
פיצה בשתי קומות בדיוק כמו שהיא הכינה , עם תוספות שונות מתבשלת בתנור שלנו, צחוק מתגלגל וההבנה שאני חזקה, חזקה יותר ממה שתיארתי לעצמי.
פיצה בשתי קומות
לפיצה גדולה מאוד
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
3-4 כפות של שמן זית
1/3 + 1 כוסות של מים פושרים
הכנת הבצק:
מערבבים בקערה קמח +שמרים יבשים +סוכר., יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים + השמן והמלח, מתחיילים ללוש ומוסיפים את 3\1 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש, יוצרים עיגול , מקמחים קלות ועוטפים בניילון נצמד, מתפיחים כ- 1/2 שעה.
פורסים 2 ניירות אפייה מקמחים אותם קלות, מוציאים את כדור הבצק, לשים אותו בשנית מחלקים לשני כדורים ואז מרדדים כל כדור לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.
מעבירים לתבנית עיגול אחד של בצק עם נייר האפייה
לרוטב:
2 בצלים, 2 גמבות אדומות, 1 פלפל צ'ילי חריף – לא חובה, 2 שיני שום, עגבנייה אחת, כפית סוכר,מלח, פלפל ושמן זית.
הכנת הרוטב:
טוחנים יחד את הבצלים, העגבנייה, השום והגמבות כולל פלפל הצ'ילי. במחבת רחבה שמים 4 כפות שמן זית ואת הירקות הטחונים, מחכים לרתיחה, מנמיכים ומוסיפים את הרסק, המלח הפלפל, הסוכר , מערבבים ל- 3 דקות ומסירים מהאש.
לציפוי:
150 גרם מוצרלה מגוררת לשכבה הראשונה
150 גרם פרמז'ן מגורר לשכבה השנייה
פטריות טריות
זיתים שחורים
פרוסות של חציל קלוי בתנור
מברישים בשמן זית את השוליים של הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, מחוררים עם מזלג את העיגול השני המרודד ומניחים מעל הפיצה, מהדקים את השוליים של 2 הבצקים ומברישים בשמן זית, מפזרים שוב רוטב ושוב תוספות שאוהבים וגבינת פרמזן .אופים בחום של 200 עד להשחמה. כ- 25 דקות.