דילוג לתוכן הראשי

משולשי חלה ממולאים בתרד חובזה וגבינה‎


שים עוד מסכה כסה אותה בצבעים, תסתתר מכולם, חייך מבחוץ תעטוף מבפנים, שמח כי חודש הדר הגיע.
כולנו עוטים מסיכות  כמעט כל יום, רצים את היום, עובדים, מבלים, מסתירים, פעם בשנה המסכה יוצאת לה החוצה, פתאום מותר, פתאום מותר להיות מישהו אחר, פתאום נפרצים המחסומים והופכים לאחרים.
בחג בו כל אוזן המן מגיעה במלית או בצבע אחר, בחג בו המתוק חוגג בכל משלוח, בחג בו כמו כולם מתחפשים, התחפשה החלה לפטאייר המסורתי.
משולש גדול כזה שאוחזים בשתי הידיים, כזה שיגיד חג פורים שמח, כזה כ"כ טעים שכל משלוח מנות יראה איתו מיוחד.






 משולשי חלה ממולאים בתרד חובזה וגבינה ( הומאז' לפטאייר המסורתי)

למלית: 

150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
2 כוסות לאחר אידוי של תרד\ חובזה\ עלי מנגולד קצוצים
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
כפית פפריקה
מלח, פלפל 
הכנת המלית:
במחבת מטגנים את הבצל כ- 3 דקות, מוסיפים את התבלינים ואז את הירק ומטגנים כ- 5 דקות.
מצננים ומסננים מנוזלים.

לבצק:

קילו קמח לבן
2.5 כוסות מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר – רצוי חום
רבע כוס שמן זית
2 ביצים טרופות
1 כף שטוחה של מלח
לציפוי: ביצה טרופה +כפית שמן זית


הכנת הבצק:

מערבבים יחד קמח, סוכר ושמרים, יוצרים גומה ושמים בתוכה את המים, השמן( או החמאה ), הביצים הטרופות והמלח, לשים יחד לבצק גמיש( אם הבצק קצת יבש ניתן להוסיף עוד רבע כוס מים) - ניתן ללוש ביד למי שאין מיקסר
מניחים בקערה משומנת קלות בשמן זית, מכסים עד להכפלת הנפח.
לשים שוב את הבצק מחלקים את הבצק לכדור בגודל תפוז קטן.
על משטח מקומח מרדדים כל כדור בצק לעיגול דק ככול האפשר מניחים במרכז מהמלית ובעזרת כף משטחים אותה על כל העלה- משאירים דפנות ללא מלית, מפזרים גבינה וסוגרים לצורת מעטפה משולשת, מניחים על תבנית אפייה כאשר הצד שסגרנו מונח כלפי מטה, בעזרת כפות הידיים משטחים את הלחם ככול שאפשר, מצפים בביצה טרופה עם שמן זית ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג, חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק, משאירים מרווחים של כ- 3 ס"מ ממאפה אחד לשני.
אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד שהמאפים משחימים.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא