דילוג לתוכן הראשי

פאי לימון


ילדה של חורף היא כזאת שבגיל 5 מוצאים אותה רוקדת בשלוליות .
ילדה של חורף היא כזאת שמוצאים אותה עומדת מתחת לעצי ההדרים בגשם עם חיוך ואושר בעיניים.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא שעה אחרי הגשם ותעמוד בחוץ ופשוט תנשום.
ילדה של חורף היא כזאת שתצא לחצר ותקטוף לימונים טריים מהעץ עמוסי טיפות גשם כשכל משיכה של לימון מהענף תשליך עליה טיפות של גשם.
ילדה של חורף היא כזאת שתריח את הלימונים תחתוך אותם ותאפה איתם משהו מתוק, משהו שיזכיר שבכל רע יש גם טוב , שבכל חמוץ יש גם מתוק, שגם אם הוא טיפוס של קיץ הוא יחייך כשבחוץ גשום.
ברוך הבא חורף חיכינו לך שתשטוף את הכל. 

לקלתית הפאי:  ( 12 יחידות אישיות או אחת בקוטר של 24-22)

1+3/4 כוסות קמח לבן
4 כפות סוכר לבן
150 גרם חמאה\ מחמאה 
1 ביצה
נייר אפייה וכוס של קטניות ( חומוס או שעועית)
הכנת הקלתית:
במעבד מזון, או בצורה ידנית מעבדים לבצק אחיד- לא ללוש יותר מידי כדי לא לאבד פריכות, להכניס למקרר לחצי שעה, לרדד על משטח מקומח ולהניח בתבניות אישיות או בתבנית עגולה בקוטר של – 22-24, לחורר מעט במזלג ולהכניס למקפיא לחצי שעה עד שהבצק קשה – פעולה זו עוזרת לבצק לא לצנוח בזמן האפייה.
לפני האפייה להניח על הבצק נייר אפייה וקטניות ( חומוס או שעועית) פעולה זו יוצרת מעין משקולת לבצק ועוזרת לו לשמור על צורתו ועל השוליים.
לאפות בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות ולצנן מחוץ לתנור.



למלית קרם הלימון:
כוס ורבע סוכר לבן
גררת לימון מלימון שלם ללא החלק הלבן
מיץ מלימון וחצי
2 כפות קורנפלור
כוס ורבע מים
4 חלמונים
30 גרם חמאה
כפית תמצית שקדים – מומלץ לא חובה

להכנת הקרם:
על בן מארי ( הנחה של קערה מעל סיר אדים פעיל) – מניחים קערה על סיר האדים כשבתוכה החמאה, הסוכר, תמצית השקדים גררת ומיץ הלימון לערבב בעזרת מטרפה ידנית ולהוסיף בהדרגה את החלמונים להמשיך לערבב ולהוסיף את המים שערבבנו מראש עם הקורנפלור עד שהקרם סמיך, להעביר לקלתית ולאפות 15 דקות בחום של 150 מעלות, להוציא מהתנור ולצנן

לציפוי המרנג:
4 חלבונים
כפית חומץ
7 כפות סוכר

ההכנה:
להקציף יחד עד לקצף נוקשה לזלף מעל קרם  הלימון בעזרת שקית זילוף, להכניס לתנור בחום גבוה ל- 5 דקות או עד שהמרנג משחים , ניתן לדלג על פעולה זאת ולעבוד עם ברנר על מנת להשחים את המרנג.

לשמור בקירור עד להגשה.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא