דילוג לתוכן הראשי

עוגת גבינה קרה וקדאיף



"חצי זוכר חצי שוכח 
חצי נסגר חצי פותח 
חצי קורה חצי מדמיין 
חצי נותן חצי לוקח 
חצי כועס חצי סולח 
חצי מסתורי חצי שקוף 
חצי נשמה וחצי גוף 
חצי מודע חצי מתעלם 
חצי רוצה להיות שלם
חצי עוקץ וחצי דבש" (טל רביב)

שני צדדים יש לו למטבע, שני צדדים יש לכל סיפור, חצאים, חצאים שמרכיבים את אותו שלם.
וכמו בכל תחילת שנה אנו מאחלים לעצמנו את השלם, אנחנו יודעים שאותו שלם הוא לא באמת מושלם, אנחנו יודעים שאותו שלם מכיל בתוכו שברים, אנחנו מאחלים לעצמנו את השלם כי רק כך נוכל לטעום את החיים כמו שהם, עם הרע ועם הטוב, עם המר ועם המתוק, חצי עוטף חצי מפזר, חצי רך חצי קשוח, חצי עוקץ וחצי דבש.... עוגת גבינה ושמנת קרה ורכה עטופה בקדאיף עוקץ וקראנצ'י, שני חצאים שהופכים לשלם ומושלם, שנה טובה שתהיה.




לעוגה: תבנית קפיצית בקוטר 24

לשכבת הקדאיף:
300 גרם אטריות קדאיף
100 גרם חמאה
סירופ מייפל
לשכבת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 גביע אישי של שמנת חמוצה
1 שמנת מתוקה להקצפה  250מ"ל
3 כפות אבקת סוכר
1 שקית של אינסטנט פודינג בטעם וניל

ההכנה:
גוזרים את אטריות הקדאיף בעזרת מספריים לחתיכות קצרות באורך של כ- 4 ס"מ מניחים בקערה, ממיסים חמאה שופכים על הקדאיף ובעזרת כפות הידיים מפזרים את החמאה בין האטריות.
מחלקים את האטריות לחצי, חצי אחד מרפדים היטב את תבנית האפייה שלנו ואת החצי השני אופים בתבנית רחבה – לא חשוב איזה כי זה נועד לשכבה העליונה במצב מפורר.
אופים את תבניות הקדאיף ב- 180 מעלות עד שהן משחימות – זה לוקח בערך 10 דקות יש לשים לב שלא יחרכו, מוציאים ומצננים.
בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה ואבקת הסוכר עם הפודינג בטעם וניל לקצפת יציבה ומקציפים לתוכה את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה למסה אחידה.
הרכבת העוגה:
מפזרים מעט סירופ מייפל על הקדאיף בתבנית העגולה ומעבירים את מסת הגבינה לתבנית.
את הקדאיף בתבנית השנייה מפוררים מעט בעזרת הידיים עם מעט סירופ מייפל ומפזרים מעל שכבת הגבינה.
מאחסנים במקרר לפחות לילה לפני ההגשה.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא