דילוג לתוכן הראשי

עוגת שמרים ופירות יבשים פורטוגזית

המסע שלנו מתחיל במטוס שמוביל אותנו אל  חברים טובים ובית ספר לגלישה, אל האוקיינוס, אל גלים גדולים, אל  חופים מרהיבים, אל צבעים ומראות אחרים, המסע שלנו מוביל אותנו אל חיים אחרים, חיים פשוטים יותר, חיים בהם נותנים ליום להוביל אותנו, נסענו לפורטוגל, הפוסטים הקרובים יתארו את המסע שלנו שם, את האוכל המקומי, המאפים המקומיים, האנשים, החופים, הדייגים, החקלאים, הצבעים שנראים באור שונה לגמרי.
העמוד הראשון למסע שלנו מוקדש לעוגת השמרים המסורתית שנהוג להגיש שם במיוחד בחג המולד, תיהנוJ.




BOLO REI PORTUGUESE KING CAKE
עוגת שמרים ופירות יבשים פורטוגזית מסורתית .

3.5 כוסות קמח
חצי כוס סוכר לבן
3 ביצים טרופות בטמפ' החדר
100 גרם חמאה מרוככת מעט חתוכה לקוביות
כף שטוחה שמרים יבשים
1/3 כוס יין לבן
1/2 כוס חלב
קורט מלח
רבע כוס שקדים חצויים/ פרוסים
1/2   כוס של פירות יבשים צבעוניים פרוסים לקוביות קטנות  ( אדום ירוק כתום)
רבע כוס חמוציות או שקדים
רבע כוס שקדים\ אגוזי לוז מסוכרים קצוצים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 2 כפות אבקת סוכר
1/2 כוס פירות יבשים צבעוניים פרוסים לרצועות דקות

ההכנה:
בקערה להניח את הקמח , הסוכר והשמרים, לערבב וליצור גומה, לשפוך לתוך הגומה את היין.
לחמם מעט את החלב למצב חמים ולא רותח ולהוסיף לגומה להתחיל ללוש במיקסר או ביד , להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות ואת קוביות החמאה, עד לבצק אחיד וקצת דביק – חשוב מאוד אם לא יצא כך ניתן להוסיף ללישה עוד חלב.
להניח בקערה מקומחת ולכסות בשקית ניילון, להתפיח כחצי שעה.
לאחר חצי שעה להוסיף את הפירות היבשים החתוכים לקוביות ( לא הרצועות), את השקדים הפרוסים והחמוציות וללוש שוב, להשאיר להתפחה נוספת כרבע שעה בקערה מכוסה.
לאחר מכן להעביר את הבצק למשטח מקומח- הבצק אמור להיות דביק יחסית, ללוש  אותו מעט.
בידיים מקומחות לוקחים  חתיכות של בצק ומניחים בתבניות משומנות בחמאה או שמן - אפשר תבנית עגולה עם חור באמצע ( קוגלהוף), או תבניות אישיות. מצפים בביצה טרופה ונועצים בבצק  פירות יבשים ומפזרים אגוזים מסוכרים.

מניחים להתפחה 10 דקות ואופים בחום של 180 כ- 25 דקות עד שמשחים.
מגישים עם אבקת סוכר וקינמון מעל.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא