האור המושלם הוא שחודר מהחלון, אותו אור שמזכיר לנו שהגיע הזמן להכין את הקפה הקבוע, אותו אור שגרם לנו להבין שאוטוטו היום נגמר וזה היה יום טוב, אותה השעה שזרקה קרן אור אדומה על העוגה שלנו, עוגת שוקולד עם בירה פירותית ודובדבנים.
עוגת הסופש שלנו שהאירה את החדר ופיזרה ריח מתוק של סופ"ש.
מצרכים:
תבנית מספר 26
לעוגה:
4 ביצים בטפמ' החדר
330 מ"ל בירה לף רובי ( טעמי פירות יער)
כוס וחצי סוכר לבן
חצי כוס אבקת קקאו
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
4\3 כוס שמן
לדובדבנים המקורמלים:
צנצנת דובדבנים משומרים
חצי כוס סוכר לדובדבנים המקורמלים
לסירופ השוקולד:
30 גרם חמאה
2 כפות גדושות קקאו
3 כפות סוכר
הוראות הכנה:
מקציפים יחד את הביצים והסוכר כ- 3 דקות מוסיפים את הבירה , השמן
והווניל מקציפים לעוד 3 דקות ומוסיפים את הקקאו והקמח התופח עד שהקמח נבלע בבלילה-
לא להקציף יותר מידי. מקפלים לתוך התערובת רבע כוס דובדבנים בלי הנוזלים.
לשמן תבנית בקוטר 26 ולאפות בחום של 160-170 מעלות כ- 35 דקות
בסיר קטן מבשלים חצי צנצנת דובדבנים וחצי כוס מנוזל הדובדבנים על
אש נמוכה עד לצמצום הנוזלים, מסירים מהאש.
בקערה למיקרו ממסים את הקקאו החמאה, הסוכר ו-4 כפות מנוזלי
הדובדבנים בפולסים של 30 שניות עד להמסה.
שופכים את השוקולד החם על העוגה לאחר האפייה ומקשטים בדובדבנים
המקורמלים..