פינוקים של קיץ
בחודשים של הקיץ כשהחום בחוץ גובר אין תמיד כוח לאוכל מבושל, לפעמים יש את החשק לנשנושים של קיץ, אותן מנות פתיחה שתמיד כיף לקבל לצד בירה קרה.
אז רציתי לפנק, השולחן שלנו התמלא במנות פתיחה קטנות וכייפיות, מנות של ביס שהכי כיף לאכול, ורוטב של מנגו חריף וקייצי שהשתלב הכי טוב לצד בירה קרה, לפנק לפנק לפנק J .
ירקות וחזה עוף בבלילת בירה לצד רוטב מנגו
לבלילה:
ביצה 1
1.5 קמח תופח
כוס וחצי בירה לף רובי
חצי כפית מלח
* אופציה כפית שטוחה של פלפל צ'ילי יבש
חומרי גלם לטבילה בבלילת הבירה
1 כרובית מחולקת לפרחים קטנים
בצל גדול מופרד לטבעות בעובי של כ- 1 ס"מ
300 גרם חזה עוף טרי פרוס לרצועות ברוחב של כ- 2 ס"מ
* שמן קנולה ומחבת לטיגון עמוק
לערבב הכל יחד לטבול ירק, או רצועה חזה עוף ולטגן בשמן עמוק עד שמשחים, להניח על צלחת עם נייר סופג.
לרוטב המנגו החריף:
2 פלפל צ'ילי אדומים טריים
מיץ מלימון אחד טרי
1 מנגו גדול מקולף וללא הגלעין
רבע כוס כוסברה טרייה
2 שיני שום
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה לרוטב: לטחון את הכל יחד במעבד מזון ולסנן את הרוטב במסננת לפני הגשה, להגיש עם צ'ילי חריף מעל.
לפנקייקס:
1 כוס של לף רובי
2 ביצים
2 כפות חמאה מומסת
מעט מלח
כוס ורבע קמח
לערבב הכל יחד לשמן מחבת טלפון במעט חמאה
בעזרת כף רגילה להניח מהבלילה במחבת ולסדר בצורה עגולה עד כמה שאפשר, לחזור על הפעולה עם שאר הבלילה , כשהחלק העליון מתחיל להתקשות ונראות בועות להפוך לצד השני.
להגשה:
150 גרם גבינת שמנת
פלפל צ'ילי קצוץ
מעט עלי בזיליקום קצוצים
50 גרם סלמון מעושן
4 צנוניות קטנות פרוסות לפרוסות דקות
להרכבת המנה:
לסדר על צלחת מיני פנקייקס, לסדר מעל גבינת שמנת, סלמון מעושן, פלפל צ'ילי חריף, בזיליקום וצנוניות.