דילוג לתוכן הראשי

מנות של ביס


פינוקים של קיץ
בחודשים של הקיץ כשהחום בחוץ גובר אין תמיד כוח לאוכל מבושל, לפעמים יש את החשק לנשנושים של קיץ, אותן מנות פתיחה שתמיד כיף לקבל לצד בירה קרה.
אז רציתי לפנק, השולחן שלנו התמלא במנות פתיחה קטנות וכייפיות, מנות של ביס שהכי כיף לאכול, ורוטב של מנגו חריף וקייצי שהשתלב הכי טוב לצד בירה קרה, לפנק לפנק לפנק J .


ירקות וחזה עוף בבלילת בירה לצד רוטב מנגו
לבלילה:
ביצה 1
1.5 קמח תופח
כוס וחצי בירה לף רובי
חצי כפית מלח
* אופציה כפית שטוחה של פלפל צ'ילי יבש

חומרי גלם לטבילה בבלילת הבירה
1 כרובית מחולקת לפרחים קטנים
בצל גדול מופרד לטבעות בעובי של כ- 1 ס"מ
300 גרם חזה עוף טרי פרוס לרצועות ברוחב של כ- 2 ס"מ
*  שמן קנולה ומחבת לטיגון עמוק
לערבב הכל יחד לטבול ירק, או רצועה חזה עוף ולטגן בשמן עמוק עד שמשחים, להניח על צלחת עם נייר סופג.

לרוטב המנגו החריף:
2 פלפל צ'ילי אדומים טריים
מיץ מלימון אחד טרי
1 מנגו גדול מקולף וללא הגלעין
רבע כוס כוסברה טרייה
2 שיני שום
חצי כפית מלח
2 כפות שמן זית
הוראות הכנה לרוטב: לטחון את הכל יחד במעבד מזון ולסנן את הרוטב במסננת לפני הגשה, להגיש עם צ'ילי חריף מעל.







 מיני פנקייקס עם שמנת, סלמון וצנוניות
לפנקייקס:
1 כוס של לף רובי
2 ביצים
2 כפות חמאה מומסת
מעט מלח
כוס ורבע קמח
לערבב הכל יחד לשמן מחבת טלפון במעט חמאה
בעזרת כף רגילה להניח מהבלילה במחבת ולסדר בצורה עגולה עד כמה שאפשר, לחזור על הפעולה עם שאר הבלילה , כשהחלק העליון מתחיל להתקשות ונראות בועות להפוך לצד השני.
להגשה:
150 גרם גבינת שמנת
פלפל צ'ילי קצוץ
מעט עלי בזיליקום קצוצים
50 גרם סלמון מעושן
4 צנוניות קטנות פרוסות לפרוסות דקות
להרכבת המנה:
לסדר על צלחת מיני פנקייקס, לסדר מעל גבינת שמנת, סלמון מעושן, פלפל צ'ילי חריף, בזיליקום וצנוניות.





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא