מרק החרירה של שרה גבאי מרק סמיך וכ"כ עשיר בטעמים כזה שמאחסנים בתיבת הזיכרונות כמרק מדהים. אתמול אמרה לי מישהי ( קונדיטורית מוצלחת:-) ) "יש דברים שהם נצחיים ויש אנשים שלא משנה מה יעבור ביניהם מה שיש להם הוא נצחי והוא מיוחד .
ככה זה בחיים יש דברים שהם נצחיים ויש רגעים שהם בדיוק כאלו ולא משנה כמה זמן עובר הם תמיד שם לטוב ולרע.
רגעים של חורף שכבר דופק בדלת, רגעי של טעמים כ"כ חזקים שלא שוכחים, מרק החרירה של שרה.
מצרכים למרק
1 בצל בינוני
3 גבעולי סלרי קצוצים
1 עגבנייה קצוצה
300 גרם בשר שפונדרה
חצי חבילה של כוסברה ןחצי חבילה של פטרוזיליה
כוס עדשים וכוס גרגירי חומוס שהושרו במים כל הלילה
* תיבול: מלח, פלפל, מעט כורכום
לרביכה: 1 כוס מים +2 כפות קמח
מיץ מלימון אחד
* אופציה : הוספה של אטריות- לא חובה
ההכנה:
לטגן בסיר עמוק את הבצל במעט שמן ולהוסיף את הסלרי, הבשר, הקטניות והעגבנייה, לטגן כ- 3 דקות ולהוסיף מים כ- 3/4 מגובה הסיר, להנמיך את האש לאחר הרתיחה ולבשל עד שהבשר והקטניות מבושלים.
לאחר שהם מתרככים להוסיף כוס מים שערבבנו עם 2 כפות קמח למרק ולערבב, להוסיף מיץ מלימון אחד.
לתבל במלח, פלפל שחור ומעט כורכום.