דילוג לתוכן הראשי

עוגת עלי גפן עם צנוברים וחמוציות


לא תמיד מוצאים את הדרך הנכונה לדבר שאותו כל כך רוצים או אוהבים, אבל אם רוצים מוצאים את השביל הזה שייקח אותנו אל הדרך, אל הדבר שכל כך רצינו.
הכניסה לבית הייתה מכוסה בעלי גפן טריים, ביניהם הסתתרו צרורות של ענבים שעדין לא הבשילו ומה יותר טוב מעלי גפן ממולאים לצד טחינה או יוגורט כדי ליהנות מהקיץ, מאכל שאהוב על שנינו אבל דורש קצת התעסקות וזמן, קצת סבלנות לשבת ולגלגל את אותם עלים, הדרך הפשוטה יותר ליהנות מאותם עלי גפן ממולאים במינימום זמן היא להכין את עוגת עלי הגפן, כמה דקות הכנה ולתנור, אותו טעם מוכר, אותה חוויה כיפית של קיץ רק בדרך הקצרה, עוגת עלי גפן במלית של אורז, צנוברים וחמוציות מהגליל ישר לצלחת שלכם




עוגת עלי גפן
תבנית בקוטר 26
כ- 20 עלי גפן בינוניים רצוי טריים אך אפשר גם משומרים
למלית:
1 כוס אורז עגול ( יותר עמילני ולכן העוגה תהיה יציבה יותר) - ניתן להשתמש באורז של סושי
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס סלרי קצוץ
1 בצל קצוץ
רבע כוס צנוברים
כפית בהרט,
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס
רבע כוס חמוציות
6 כפות שמן זית
לרוטב:
חצי כפית כורכום
כפית בהרט
מלח
פלפל
רבע כוס מיץ לימון
4 כפות שמן זית
1 כפית סילאן
רבע כפית קינמון
ההכנה:
מבשלים את האורז בישול מלא במים בלבד, מסננים מהמים- אך לא שוטפים אותו ומעבירים לקערה
במחבת מטגנים קלות את שמן הזית עם שאר מרכיבי המלית כ- כ דקות ושופכים את כל תכולת המחבת לקערת האורז המבושל, מערבבים הכל יחד ומניחים בצד לצינון.
משמנים היטב תבנית עגולה כולל הדפנות ומרפדים בעלי גפן ( באם משתמשים בעלים  טריים חולטים אותם 3 דקות במים רותחים)בצורה שתכסה את כל התבנית כולל השוליים ומעט מעל גובה שולי התבנית בעלי גפן כאשר הצד המחוספס מופנה כלני פנים התבנית ( משאירים כמה עלים לכיסוי התבנית).
ממלאים את התבנית המרופדת במלית שלנו ומהדקים היטב. סוגרים את שולי העלים ומכסים בעוד עלים עד לכיסוי מוחלט של התבנית.
בעזרת סכין חדה יוצרים כמה חורים על עלים על מנת שהרוטב ייספג טוב יותר במלית.

מערבבים בקערית את כל מרכיבי הרוטב ויוצקים על התבנית.
מכסים בנייר אלומיניום ואופים בחום של 180 מעלות כ- חצי שעה.
בסיום האפייה הופכים את עוגת עלי הגפן על צלחת שטוחה ורחבה.
מומלץ להגיש לצד טחינה או יוגורט.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא