דילוג לתוכן הראשי

המלצת טיול בעכו העתיקה‎


כל עיר שיש בה ים סוחבת איתה סיפורים, סיפורי על ספינות, על דייגים, על אהבות ותפילות מול הגלים ועל היסטוריה שהים מסתיר בתוכו, אז נכנסנו לאוטו ונסענו לעיר העתיקה של עכו, לחוף הים שמוקף חומות וסיפורי מלחמה, לחומות בהם היו תותחים ששינו את פני ההיסטוריה, לשוק הצבעוני שנותן תחושה של ארץ אחרת ומתחבר בסופו אל הים. מול חוף הסוסים עצרנו בחניון מסודר והתחלנו לצעוד לתוך העיר העתיקה, 2 שער ענק וכבד ממתכת הכניס אותנו לשבילים בהם כל העיצוב מסביב נושא איתו חתיכות מההיסטוריה.
ההמלצות שלנו מהשער בו נכנסנו, 100 מטר בצד ימין הכנאפה הכי טעימה שיש באזור וגם הלימונדה הטרייה שמגישים שם, בצמוד אליה "החנות למשמעות" של עמותת כוונים שבה מועסקים צעירים עם צרכים מיוחדים ונמכרים בה מוצרים אקולוגיים וספרי קריאה של יד 2 בכל השפות והנושאים.
 צמוד ל-2 המקומות נמצאת חנות התבלינים של זוג מבוגר שקיימת כמה עשרות שנים, ייחודה של החנות הוא התבלינים שאותם טוחן בעל החנות על המקום במטחנות ישנות שנותנות לתבלינים טעם ייחודי  { מומלץ לקנות את הכמון שנטחן שם, הקפה והפפריקה בשמן).








 לפני שנכנסנו לשום כמה מטרים מאותן חנויות בצד ימין היינו חייבים להיכנס לחומוס סוהילה, החומוס שאני מספרת לו עליו כ"כ הרבה פעמים, ייחודו של החומוס הוא בתדירות האנשים שנכנסים למקום, לכן החומוס מוגש חם וטרי, עם קערית בצד של ה"חריף של הבית", ושמן הזית שמוגש בבקבוק בצד.
משם נכנסנו לשוק, צבעים, אנשים, ריחות, דוכני תבלינים בכל מקום לצד קטורות שנמכרות לטיהור הבית, זעפרן מקומי שצובע את האוכל, בדים בשלל צבעים, עלים טריים לבישול מכל הסוגים, עלי גפן בערימות לצד מוכר שמעשן נרגילה  דוכן הפיתות בו רואים את האישה המבוגרת פותחת כדור בצק על כרית בד והופכת אותו לפיתה דקה כמו נייר שהכי כייף לקנות, להגיע לבית להכין חביתה ולגלגל בתוכה.
פנינת השוק ללא ספק הוא שוק הדגים, מבחר מטורף של דוכני דגים שמתחדש כל יום, דגים טריים מכל הסוגים ושוק של פירות ים טריים שלא מבייש שווקים בחו"ל. השוק מתפצל לשבילים ישנים ולבתים בהם גרים המקומיים, תחושה של חו"ל, ארץ אחרת ממש כאן בתוך הארץ שלנו, צבעים וריחות שמובילים בסוף הדרך אל הים.
לכל עיר שיש בה ים יש גם סיפור וזה היה הסיפור שלנו, הטיול שלנו בעכו העתיקה.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא