דילוג לתוכן הראשי

מלאי כופתא

אוכל ממחוזות רחוקים תמיד מגיע עם ניחוח אחר, מפזר באוויר ריח של געגוע לטיול, לחוויות, לימים בהם כל מה שהיה מעניין הוא איפה נטייל הבוקר ואיזה אנשים חדשים נפגוש, ימים בהם הסתובבתי יחפה עם שיער ארוך פזור וסרט צבעוני קשור על הראש,  אוכל ממחוזות רחוקים תמיד לוקח את חווית האכילה למקום אחר, הפעם בחרנו בהודו, ארץ התבלינים הצבעוניים, מתכון שקיבלתי מחברה הודית,  מתכון שגרם לי בבוקר שבו בישלנו אותו להתרגש מהריח המדהים שיצא מהסיר, שילוב כל המרכיבים יצר רוטב עם ריח שישר לקח אותנו למחוזות אחרים, יש את הרגעים שצריך לטעום אוכל ומיד לעצום את העיניים, רגעים בהם בלוטות הטעם והזיכרון לוקחים אותנו ישר למקומות שאהבנו,
 הודו אהובתי...



מלאי כופתא 20 יחידות 
 לכופתא:
4 תפו"א מבושל  מקולף ומרוסק
3 כפות קשיו מרוסק
50 גרם קשיו שבור
200 גרם גבינה צפתית מגוררת
1/2 כפית מלח ומעט פלפל לבן
5 כפות שטוחות של קמח
 מחבת עמוקה ושמן  קנולה לטיגון.
לרוטב :
חצי כפית כמון, כפית שטוחה של זרעי כוסברה כתושים, 1 פלפל חריף – מומלץ אדום יבש צ'ילי , מקל קינמון, 6 עגבניות מרוסקות,
2 שיני שום כתושות, 1 בצל חתוך לקוביות קטנות, 5 כפות של קשיו או שקדים קצוצים, חצי כפית מלח, חצי כפית כורכום,  חצי כפית ג'ינג'ר כתוש , כפית שטוחה פפריקה  , 3 תרמילי הל כתושים, 250 מ"ל שמנת לבישול, חצי כפית פלפל לבן,  30גרם חמאה או שמן ( 3 -4 כפות)
להגשה : מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.

הכנת הכופתא : מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים כדורים קטנים, מכניסים כדור לשמן ומטגנים מכל הכוונים, אם הכדור הראשון מתפרק מוסיפים עוד מעט קמח, חוזרים על הפעולה עם כל העיסה ומניחים את הכדורים המטוגנים על נייר סופג.
שלב ב: הרוטב: מניחים את החמאה או השמן בסיר רחב ומוסיפים את התבלינים: כמן, הל, כוסברה, מקל הקינמון, ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את שאר התבלינים, את השקדים והעגבניות המרוסקות, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ- 15 דקות, מוסיפים את השמנת לבישול, מבשלים יחד עוד כ- 5 דקות, מוציאים את מקל הקינמון וטוחנים את כל הרוטב, מוסיפים את הכופתאות לעוד כ- 5 דקות על מנת שיקבלו את טעם הרוטב.

מגישים עם מעט כוסברה או פטרוזיליה קצוצה מעל.



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא