דילוג לתוכן הראשי

צ׳ילי קון קרנה



הרגע הזה בו מסתכלים על משהו שנראה בדיוק כמו האחרים ואז מוצאים בו את השוני, הרגע הזה בו משהו קטן גורם לדבר ככ מוכר להיות שונה, להרגיש ייחודי, להרגיש את מה שהיה חסר, החורף שמביא איתו את הסירים הכבדים ותבשילי הקדירה, סיר הצ׳ילי קון קרנה שמוצא עצמו מתבשל באיטיות במטבח של ההורים רגע אחרי שהגשמים מופיעים, אז נכון הוא נראה כמו עוד תבשיל דומה ומוכר אבל אז מוצאים את השוני, אותו דבר ייחודי ששמור רק לו, אולי אלו התבלינים, אולי זו הדרך בה הוא נעשה, אולי זו הסיבה שהוא נעשה בהמון אהבה, אולי אלו הזכרונות שמכניסים לו את הטעם. בדיוק כמו בחיים הוא נראה כמו כולם, לא משהו שונה אבל בכל זאת יש בו משהו שונה, אותו דבר שמייחד אותו מכולם, אולי זה מה שהוא אומר, אולי זה איך שהוא יוצר ואולי אלו הזכרונות שאנחנו אוגרים,״ הרגע הזה בו משהו קטן גורם לדבר ככ מוכר להיות שונה״ , קדירת הצ׳ילי שלנו, זכרון ראשון שלנו לחורף שהגיע ( זכרון בקערית ).                                             



לצ׳ילי קון קרנה ( מתכון ל-4 סועדים).  

 2 כוסות שעועית יבשה לבנה שהושרתה לילה בקערת מים ( מומלץ להשתמש בשעועית קטנה ככל האפשר)     
2 בצלים גדולים קצוצים.                                                                                                           
שמן זית                                                                                                                            
   1 כוס של יין אדום משובח.                                                                                                            
  2 פלפל צילי או פלפל חריף פרוסים דק ( ניתן להחליף בגמבה למי שלא אוהב חריף)                                     
7 שיני שופ פרוסות                                                                                                                  
בשר טרי חתוך לקוביות(אנחנו השתמשנו בנתח של עגל מיושן)                                                           
תבלינים:                                                                                                                               
(כף כמון, 2 כפות פפריקה, פלפל שחור גרוס, מלח, רבע כפית קינמון, 3 עלי דפנה, 2 כפות רסק עגבניות,כף סילאן
4 כוסות מים                                                                                                                             
 צרור כוסברה קצוצה לפיזור בסיום.                                                                                                  
                                           
  ההכנה:
  בסיר עמוק לטגן עם 5 כפות שמן זית את הבצל וקוביות הבשר עד לאיטום הבשר, להוסיף את הפלפל , השום ואת שאר התבלינים חוץ מהמלח והכוסברה, להוסיף את היין והשעועית  לערבב ולהוסיף את המים. לחכות לרתיחה להנמיך את האש ולהוסיף מלח, לכסות חלקית ולבשל עד שהשעועית התרככה. חמש דקות לפני סיום הבישול להוסיף כוסברה קצוצה  , לערבב מידי פעם ואם צריך. ניתן להוסיף עוד קצת מים . להגיש בקערית עמוקה לצד לחם או אורז                   


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא