דילוג לתוכן הראשי

שושני שמרים במלית שוקולד

יש רגעים קטנים במהלך היום שנחרטים בזיכרון ונשארים שם, רגעים קטנים שמשהו בהם פשוט מרגיש טוב, מרגיש נכון.
לא תמיד צריכים לדבר, לפעמים המבטים עושים את העבודה, הבדיחות הקטנות הפנימיות, המשפטים הקצרים שאומרים הכול.
רגע כזה היה שם, באותו ערב כשתל אביב לבשה כבר חושך מסביבה, הוצאתי את שושני השמרים עם השוקולד מהתנור, הוא היה עסוק בסט הצילומים, הכנתי לנו 2 כוסות תה והבאתי את התבנית אליו, כי קודם מצלמים ואח"כ אוכלים,  הוא לקח את התבנית והניח מולה את המצלמה, "אתה לא מניח את המאפים על צלחת?" שאלתי,  " לא!" הוא ענה, "ככה כמו שזה, ככה אנחנו הכי אמיתיים, זה מי שאנחנו ואל תשכחי את זה, זה הכי אמיתי שיש, ככה בדיוק כמו שזה".
אז הנחנו את התבנית מול המצלמה וצילמנו, אח"כ טעמנו.. יש רגעים קטנים במהלך היום שנשארים בזיכרון, "ככה בדיוק כמו שזה"!







 לבצק השמרים: (יש להכין את הבצק לילה לפני האפייה ) כמות לכ- 20 יחידות קטנות
כף וחצי  שמרים יבשים
חצי קילו קמח לבן (500 גרם)
1/4 כוס סוכר
 1 כוס חלב פושר ( ניתן להמיר במים או חלב קוקוס לקבלת מאפה פרווה)
2 ביצים טרופות
100 גרם חמאה או מחמאה רכה חתוכה לקוביות .
1/4 כפית מלח
למלית: ממרח שוקולד שאוהבים לפי בחירה, רבע כוס שקדים טחונים לפיזור על הממרח- מומלץ לא חובה.
לציפוי לפני אפייה: 1 ביצה טרופה עם כף מים
לציפוי: סירופ מייפל


 ההכנה:
מערבבים בקערת  מיקסר את הקמח עם השמרים והסוכר, מוסיפים בהדרגה את החלב ,הביצים הטרופות והמלח, ולאחר מכן מוסיפים את קוביות החמאה, לשים את הבצק ( במיקסר או ביד) כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע, מעבירים לקערה משומנת מעט , מכסים בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר או לפחות 4 שעות קירור.
 לאחר לילה בקירור, מקמחים מעט את משטח העבודה, מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל- 2 כדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק ככל האפשר, מורחים את מלית השוקולד ומשאירים כ- 2 ס"מ בסוף העלה ללא מלית לסגירה. מפזרים על מלית השוקולד את השקדים הטחונים ומגלגלים לרולדה, מהדקים את קצוות הרולדה וחותכים אותה ל- 10/ 8 חתיכות שוות.
מניחים כל חתיכה בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה כשהצד המגולגל החתוך פונה כלפי מעלה, מניחים במקום חמים כ- 20 דקות להתפחה.
מברישים כל מאפה קלות בביצה טרופה + כף מים.
אופים בחום של 200 מעלות כ- 20 דקות עד שהמאפה משחים.
מוציאים  את המאפים מהתנור ומברישים בעודם  חמים בסירופ מייפל ( ניתן למהול את סירופ המייפל במעט מים).






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא