אז נסענו בכביש ארוך אחרי יום מדהים ביישוב מתת, דרך רצופה בפיתולים ובעצים, אירופה הקטנה בדרך לכרמיאל. אחרי יום חוויתי ומלא באוכל הגענו עייפים, אלה בדיוק אותן השעות שברור לנו ששעתיים אחרי המנוחה יתעורר החשק למשהו מתוק לצד הקפה.
בהשראת כל אותן עוגות בחושות פשוטות וטעימות, אלו עם הפירורים למעלה והמלית שבפנים, אלו שתמיד כייף לאכול חם, את שלנו אנחנו אוהבים במנות אישיות, כי ככה הרבה יותר כייף.
בחוץ היה קצת חשוך וקריר, הסתיו כבר מורגש בגליל, מבט קצר אל הארון גילה קופסא של קרם נוגט. חצי שעה אחרי עדיין היה חשוך וקריר, בבית היה חמים ונעים עם ריח של נוגט, סיום מושלם ליום המושלם שלנו.
.
לקאפקייקס:
200 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
350 גרם קמח תופח
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 מיכל של יוגורט בטעם טבעי ( 200 מ"ל)
200 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
350 גרם קמח תופח
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 מיכל של יוגורט בטעם טבעי ( 200 מ"ל)
למלית: כחצי כוס ממרח נוגט.
ההכנה:
שלב א: לטובת הפירורים, לוקחים 30 גרם מהחמאה מתוך ה- 200 גרם ומניחים בצד עם 2 כפות סוכר ו- 3 כפות קמח מתוך כמות הקמח הרשומה.
מפוררים את הקמח והסוכר יחד עם 30 גרם מהחמאה לתערובת פירורית
מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר והמלח לתערובת בהירה, מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, לאחר מכן את הביצים אחת אחת, כשהתערובת אחידה מוספים את הקמח ובעזרת כף מבליעים אותו בתוך התערובת.
לפירורים:
מסדרים מנז'טים של נייר בתוך מגש הקאפקייקס ומניחים כרבע מהבלילה בתוך כל שקע
לאחר מכן בעזרת 2 כפיות לוקחים כפית מלית נוגט ובעזרת הכפית השנייה מניחים במרכז כפית נוגט, מכסים בעוד כף מתערובת הקאפקייקס ומעל מפזרים מעט מהפירורים.
אופים כ- 20 דקות עד שפני המאפה משחימים, רצוי להגיש חמים לצד קפה חזק .