דילוג לתוכן הראשי

קאפקייקס במלית נוגט


אז נסענו בכביש ארוך אחרי יום מדהים ביישוב מתת,  דרך רצופה בפיתולים ובעצים, אירופה הקטנה בדרך לכרמיאל. אחרי יום חוויתי ומלא באוכל הגענו עייפים, אלה בדיוק אותן השעות שברור לנו ששעתיים אחרי המנוחה יתעורר החשק למשהו מתוק לצד הקפה.
בהשראת כל אותן עוגות בחושות פשוטות וטעימות, אלו עם הפירורים למעלה והמלית שבפנים, אלו שתמיד כייף לאכול חם, את שלנו אנחנו אוהבים במנות אישיות, כי ככה הרבה יותר כייף.
בחוץ היה קצת חשוך וקריר, הסתיו כבר מורגש בגליל, מבט קצר אל הארון גילה קופסא של קרם נוגט. חצי שעה אחרי עדיין היה חשוך וקריר, בבית היה חמים ונעים עם ריח של נוגט, סיום מושלם ליום המושלם שלנו.

.

לקאפקייקס:
200 גרם חמאה, רכה
1 כוס סוכר 
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
350 גרם  קמח תופח
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1 מיכל של יוגורט בטעם טבעי  ( 200 מ"ל)
למלית: כחצי כוס ממרח נוגט.
ההכנה:
שלב א: לטובת הפירורים, לוקחים 30 גרם מהחמאה מתוך ה- 200 גרם ומניחים בצד עם 2 כפות סוכר ו- 3 כפות קמח מתוך כמות הקמח הרשומה.
מפוררים את הקמח והסוכר יחד עם 30 גרם מהחמאה לתערובת פירורית
מקציפים יחד את החמאה עם הסוכר והמלח לתערובת בהירה, מוסיפים את תמצית הווניל ואת היוגורט, לאחר מכן את הביצים אחת אחת, כשהתערובת אחידה מוספים את הקמח ובעזרת כף מבליעים אותו בתוך התערובת.
לפירורים:
מסדרים מנז'טים של נייר בתוך מגש הקאפקייקס ומניחים כרבע מהבלילה בתוך כל שקע
לאחר מכן בעזרת 2 כפיות לוקחים כפית מלית נוגט ובעזרת הכפית השנייה מניחים במרכז כפית נוגט, מכסים בעוד כף מתערובת הקאפקייקס ומעל מפזרים מעט מהפירורים.
אופים כ- 20 דקות עד שפני המאפה משחימים, רצוי להגיש חמים לצד קפה חזק .




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא