" פליפלה מעמרה" פלפל קלוי ממולא קציצת בקר.
בין כל המתכונים שקיימים אנחנו יודעים שאין כמו המתכונים של הבית, המתכונים של הסבתות ושל האימהות המתכונים שמלווים בזיכרונות עם טעם טוב.
המתכון שהגיע מהצד שלו, פלפל קלוי ממולא בקציצת בקר מתובלת, הסיר הטעים של שרה גבאי הסיר שגרם לו לעזוב הכל ולחכות בסבלנות עד שהוא יהיה מוכן:)
פעם ראשונה שהכנתי התפשט בכל הבית ריח של פלפלים מדהים, כשהכל היה מוכן פתחנו לחמנייה טרייה והכנסנו לתוכה את הקציצה העטופה בפלפל, אני לקחתי את הגמבה הוא את הפלפל החריף.
הטעם טעיייייייים עד שלא תנסו לא תדעו!
6 גמבות או פלפל אחר מתוק ושלושה פלפלים חריפים קלויים ומקולפים.
שואפים על האש את הפלפלים,מצננים אותם בשקית אטומה,קולפים ומנקים מזרעים.
פותחים את הפלפל, מכול גמבה אפשר ליצור כ- 2 קציצות.
לתערובת הבשר:
חצי קילו בשר בקר טחון
1 תפוח אדמה מגורר גס
1 בצל קצוץ או מגורר
מלח
פלפל שחור גרוס
כף בהרט
כפית פפריקה
כפית של כמון
מערבבים את כל התערובת יחד.
ההכנה:
לוקחים חצי פלפל מניחים בחלק הקרוב אלינו מהבשר ( כמות של קציצה מכובדת) ומגלגלים- אין צורך לסגור את הקצוות
כך חוזרים על הפעולה עם שאר הפלפלים
בסיר רחב ( סוטאז) מניחים את הפלפלים הממולאים בצמידות אחד לשני .
מוסיפים לסיר כפית כורכום, פלפל שחור, מעט מרק עוף, מעט מלח ו- 3 כפות שמן זית
, מוסיפים מים עד לכיסוי חלקי של הפלפלים ולא יותר,
מכסים ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ואז מנמיכים ומבשלים כחצי שעה ללא כיסוי.
הכי מומלץ לאכול את הקציצה העטופה בפלפל בתוך באגט או לחמנייה טרייה ועם לימון כבוש בצד.