דילוג לתוכן הראשי

מאפה שמרים עם גבינה וחציל קלוי

יש משהו בשבועות שאין בשום חג אחר, מן תחושה של ניקיון מסביב כשכולם לובשים לבן ומתאספים סביב שולחן עמוס במאכלי גבינות.
ויש משהו בשולחן של חג שבועות שתמיד עושה אותו מעניין , מגוון, צבעוני  ומרענן.
חג הביכורים, חג בו כול משפחה מביאה את אשר הכינה לשולחן, תמיד בחג הזה יש את החשק לחדש, חשק להגיש משהו קצת שונה.
השנה בהשראת עוגות השמרים הכנו שבלול של בצק שמרים רך וריחני, ממולא בגבינה וחציל קלוי כול זה אפוי כשהמלית פתוחה בין עלי הבצק ומתמזגת איתו, המאפה שיקשט לכם את שולחן החג ויקצור מחמאות.







לבצק:  כמות לשבלול גדול או שניים קטנים
500 גרם קמח
2 כפיות של שמרים יבשים
כפית סוכר
כפית מלח
4 כפות שמן זית
1+1/3 כוסות מים פושרים
למלית- לערבב בקערה את כול חומרי המלית:
1 חציל קלוי וקלוף
 חבילת גבינת כנען ( או כול גבינה למילוי)
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות עלי בזיליקום קצוצים
כפית מלח
מעט פלפל שחור
ההכנה:
לערבב את הקמח עם השמרים והסוכר בקערה, ליצור גומה בקמח ולשפוך לתוכה את המים , השמן והמלח, ללוש היטב את הבצק- גם אם הוא קצת דביק זה בסדר, לעטוף לאחר הלישה את כדור הבצק בשמן זית, להניח בקערה ולכסות בניילון עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לאחר שהבצק תפח, לרדד אותו על משטח מקומח היטב לעלה דק, למרוח עליו בעזרת הידיים את המלית ולגלגל לכרוכית ממש כמו שעושים בעוגת שמרים.
לאחר הגלגול לחתוך את הכרוכית לאורכה כך שמתקבלים שני חלקים עם מלית פתוחה להניח (או בתבנית עם נייר אפייה או בתבנית עגולה) את הבצק בצורת שבלול כשהמלית פתוחה כלפי מעלה.
לצפות בביצה ולהניח להתפחה כרבע שעה.
לאפות בחום של 180-200 מעלות עד שהמאפה משחים. לאחר האפייה מומלץ לעטוף את המאפה בעודו חם במגבת נקייה על מנת שיישאר רך.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא