דילוג לתוכן הראשי

תפוח אדמה ממולא בשר

יש את המסעדות הקטנות שנכנסים אליהן בדרך  תוך כדי טיול ולא זוכרים את השם שלהן, אחת כזאת זכורה מאחד הטיולים שלנו ברמת הגולן, מסעדה צ'רקסית קטנה עם אוכל ביתי ופשוט, פשוט היא מילה עדינה כדי לתאר את הטעמים הנפלאים שחווינו שם, זכור לי שהמסעדה נמצאת בתוך בית של משפחה , מער זה זכורה לי מנה ספציפית שהייתה ממש טעימה, מנה שפשוט עשתה הררגשה של בית, אחרי הכול אין כמו אוכל בייתי, עוד יותר נחמד שזו מנה כשרה לפסח וממש קלה להכנה, למי שמתחיל להילחץ מעומס הבישולים של ליל הסדר מצאנו פתרון אותו ניסינו ויצא ממש טעים, השף שגב משה השיק לאחרונה ליין של אוכל מוכן לשווקים וביניהם תערובת מתובלת ומוכנה של בשר בקר וכבש השתמשנו באותה התערובת וניסינו לשחזר את אותה המנה הביתי שאכלנו,הסוד היחידי באותה מנה הוא הטעם השונה  אותו טעם שהסבירה לי המארחת הצ'רקסית הוא הפלפל הלבן, מסתבר שהחיבור בין בשר אדום לפלפל לבן יוצר טעם חדש ומיוחד, שולחן החג שלכם הולך להיות צבעוני מזמין ואף אחד לא צריך לדעת שההכנה הייתה ממש קלה.


מתכון ל- 4 או 5 סועדים:

תערובת בשר וכבש מתובלת של שגב משה או לחלופין 500 גרם בשר בקר וכבש טחון
6 כפות צנוברים
2 בצלים קצוצים
כפית של פלפל לבן
כף בהרט
מלח לפי הצורך
שמן זית 
ספריי שמן
4 תפוחי אדמה גדולים ורחבים ככול האפשר.
כוס מים רותחים+3 כפות שמן זית+ כף פפריקה וכף אבקת מרק עוף
ההכנה:
במחבת רחבה מטגנים עם שמן זית 2 בצלים קצוצים ומוסיפים את הבשר, ממשיכין לטגן עד שהבשר מתחיל להתבשל ומוסיפים את התבלינים, מסירים מהאש ומוסיפים את הצנוברים.

קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים בסיר רחב עם מים וכף מלח כ- 10 דקות לא יותר, מצנני, חותכים כול תפוח אדמה לחצי ומיישרים את התחתית שלו כך שיוכל לעמוד יציב בתבנית.
בזהירות בעזרת כפית וסכין קטנה יוצרים גומה בכול חצי תפוח אדמה.
מחמים תנור ל- 180 מעלות מרססים כול חצי תפ"א מספריי שמן או מברישים בשמן זית ומכניסים אותם תחילה ל- 20 דקות לתנור בתבנית עמוקה כאשר הגומה כלפי מעלה, לאחר 20 דקות מוציאים בהתנור וממלאים כול גומה במלית הבשר שהכנו, מערבבים היטב את כוס המים הרותחים עם אבקת המרק, הפפריקה ושמן הזית ובעזרת כף מניחים קצת מהנוזל על כול תפוח אדמה ואת שאר הנוזל לתבנית, מכניסים לתנור לכחצי שעה נוספת עד שהכול שזוף ומגישים לצד אורז חם.




פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא