דילוג לתוכן הראשי

עוגיות השוקולד צ'יפס



הבניינים הגבוהים, הפארקים הענקיים והתחושה שהכול גדול בארה"ב, הכול ענק רק וכול דבר מוכר לנו מגיע בגרסא גדולה, כמכורים לסיינפלד אי אפשר שלא לזכור את הפרק בו יש דיון שלם על עוגייה ממאפייה בניו יורק ואי אפשר לשכוח את גודל העוגייה, לא עוד עוגייה קטנה שטובלים בתוך כוס הקפה, עוגייה ענקית שפשוט כייף להחזיק בכף היד ולנגוס בה ושוב עולה המחשבה איזה כיף להם שיש להם כאלו מאפים.
העניין הוא שכבר לא צריך סדרות אמריקאיות בשביל לראות מאפים אמריקאים, העניין הוא שעכשיו אפשר גם לטעום אותם, בדיזינגוף 197 בתל אביב ישנו מקום מקסים בשם NOLA (American bakery New Orleans Louisiana, מקום מעוצב ויפה שמביא לארץ את מיטב ההיצע של הקונדיטוריה האמריקאית הקלאסית לצד ארוחות בוקר מפנקות.
אז סוף סוף יכולנו גם אנחנו ליהנות מהחוויה של קונדיטוריה אמריקאית מבלי לטוס מעבר לים, במיוחד עבורכם קיבלנו מהם את המתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות שלהם- זהירות ממכר וכייפי, את שאר המתוקים תצטרכו לטעום בעצמכםJ





לעוגיות השוקולד צ'יפס הענקיות- מתכון ל- 18 עוגיות ענקיות
¼ 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
220 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר לבן
¾ כוס סוכר חום דחוס
1 כפית תמצית וניל משובחת
2 ביצים
2 כוסות שוקולד צ'יפס

ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות מערבבים בקערה את אבקת הסודה לשתייה, המח והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה, הוניל ושני סוגי הסוכר, מוסיפים לתערובת ביצה אחת כול  פעם ומערבבים, מקפלים את התערובת לתוך  קערת הקמח, מוסיפים שוקולד צ'יפס. יוצרים עוגיות בעזרת כף גלידה או כמות מדידה של רבע כוס, מניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 9-10 דקות בודקים אחרי 8 דקות שהעוגיות לא נשרפו, מצננים צינון מלא לפני הוצאתן מהתבנית
                            





פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא