שוקו שוקו..
שוקולד, אי אפשר שלא לאהוב אותו, מתוק, מר, עם תוספות, מרוכז, מעדן, חטיף, שייק הכול הולך,
אותם זיכרונות ילדות של "העוגות של פעם", הרולדה המפורסמת של הסבתות והאמהות, רולדת שוקולד מלאה בקרם שוקולד, לא צריך יותר, תמונות הילדות באלבום עם צלחת, פרוסה של רולדת שוקולד כפית ביד ופרצוף קטן שכולו מרוח בשוקולד ובחיוך.
חשק מטורף לחזור לאותו זיכרון גרם לי לנסות ולהכין אותה, העדינות שבה מוציאים את העוגה מהתנור ומגלגלים אותה, כאילו ומכתיבים לה את הדרך איך היא אמורה להראות, הקרם שממלא את כל הקיפולים, הרמוניה.
הקלאסיקה של כל העוגות הרולדה שמגיעה בעשרות ורסיות, עכשיו בוורסיה מנצחת, שוקולד ושוקולד, בדיוק כמו זיכרון ילדות מתוק, "שוקו שוקו" בגרסת העוגה, בחיים אין כזה דבר מתוק מידי.
לרולדה:
4 ביצים , 3\4 כוס סוכר, כף שמן, חצי כוס קמח תופח,כפית תמצית וניל, 2 כפות אבקת קקאו משובחת
לקרם:
1 מיכל של שמנת מתוקה להקצפה, כוס חלב, 1 קופסא של פודינג בטעם שוקולד.
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר+ 3 כפות חלב- מומס יחד
לעיטור- 30 גרם שוקולד חלב
ההכנה:
מחממים תנור ל- 180 מעלות
א. מקציפים יחד את החומרים לקרם השוקולד ( השמנת החלב והפודינג) ושומרים בקירור
ב. לעוגה: מקציפים יחד את הביצים והסוכר, מוסיפים את השמן, הוניל, הקקאו והקמח.
מניחים נייר אפייה על תבנית בגודל של תנור סטנדרטי, משטחים את הבלילה ואופים כ- 10 דקות .
כשהעוגה אפויה מסירים אותה בעדינות עם נייר האפייה מהתבנית ומגלגלים אותה יחד עם הנייר בעדינות. משאירים אותה מגולגלת ומכסים במגבת, לאחר שהיא הצטננה פותחים אותה בעדינות ומסירים את הנייר.
ג. פותחים שוב את הרולדה ובעדינות מורחים את הקרם שהכנו ומגלגלים אותה שוב לסגירה, מצפים אותה בקרם .
ד. ממיסים יחד את השוקולד המריר והחלב , מצננים 2 דקות ומפזרים על הרולדה- לא חובה לצפות את כולה.
ה. לוקחים את שוקולד החלב ובעזרת פומפייה מגוררים שוקולד חלב מעל הכול.
מגישים עם המון אהבה