דילוג לתוכן הראשי

גביניות


לפני שנה פתחנו את "תיק אוכל", בלוג שנוצר כולו מאהבה לאומנות הבישול והצילום, בלוג שנוצר מאהבה לאוכל איכותי ולדרך שהובילה אליו.
בלוג שהקמנו עם המון שוני, שוני ביני ובינו, דעות שונות, רעיונות שונים, עקשנות, אבל דבר אחד שמאחד בינינו האהבה לדבר.
הרבה השקעה ומחשבה נעשית לפני כל פוסט, רצון גדול להביא את החוויות שאנו חווים אליכם למטבח, על הדרך גם למדנו דבר או שניים על עצמנו ואחד על השנייה, למדנו להתפשר, להתייעץ, גם לעמוד על שלנו , אבל הכי חשוב למדנו מה מחבר אותנו ואיזה טעמים אנחנו אוהבים. לפני שנה קיבלתי את מתנת יום ההולדת הכי גדולה שיכולתי לקבל, העלינו את הבלוג לאוויר וכך כל אותם מתכונים, טעמים וצבעים יצאו מהלב של שנינו והגיעו אליכם לבלוג, שנה לתיק אוכל וזו סיבה מספיק טובה לחלוק איתכם את האהבות המתוקות שלנו, אני אוהבת עוגות גבינה אפויות, הוא אוהב עוגות שמרים, הניגוד של שנינו יוצר קלאסיקות ישנות, במיוחד עבורכם קלאסיקה ישנה עם תוספת מתוקה בפנים, פותחים שנה שנייה בדרך מתוקה.





גביניות שמרים כ- 20 יחידות  
לבצק:
4 כוסות קמח
20 גרם שמרים
5 כפות סוכר
1 כוס חלב פושר
2 ביצים+ 1 חלמון
כפית גרידת לימון
130 גרם חמאה מומסת

למלית :
250 גבינת לבנה למילוי  חסרת מתיקות או מליחות( להשיג   במעדניות ).
250 גרם גבינת ריקוטה
כפית תמצית וניל
כפית גרידת לימון
1 ביצה
3 כפיות של קורנפלור
6 כפות סוכר
 צנצנת של קונפיטורה משובחת של פירות יער או דובדבנים

לציפוי: ביצה טרופה
להגשה: אבקת סוכר
בקערה רחבה מערבבים את הקמח והשמרים, יוצרים גומה ומניחים בה את באר החומרים, לשים היטב את הבצק ( ניתן להשתמש במיקסר עם וו לישה), עד שהבצק אחיד וחלק.
מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים כשעה או את שנפח הבצק הוכפל .

בקערה נפרדת מערבבים את כל חומרי המלית למעט קונפיטורת פירות היער.

את הבצק שתפח מרדדים על משטח מקומח למלבן ובעזרת סרגל חותכים ריבועים שווים
במרכז כל אחד מניחים כפית קונפיטורה ומעליה כף של מלית גבינה, סוגרים את הריבוע בצורת מעטפה: מהדקים שתי פינות אלכסוניות אחת לשנייה ואז את הנגדיות, נוצרת צורת מעטפה שאינה אטומה ושרואים בה קצוות של גבינה מציצה)
מניחים כל מעטפת גבינה בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ- 20 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים עד שהן מזהיבות כ- 20-25 דקות תלוי בתנור.
מפזרים מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא