דילוג לתוכן הראשי

עוגת מוס חלווה‎






הפכים נמשכים" אימרה שלא תמיד הסכמתי איתה, אבל עם הזמן אני מבינה שהיא נכונה.
 אני אומרת לא הוא אומר כן, אני חושבת משהו והוא חושב ההפך.
ואז בסופר מרקט בתור למעדנייה  ראינו אותה - כיכר עגולה של חלווה בטעמים, שכבת שוקולד כהה, שכבת חלווה בהירה, שכבת חלווה שמשלבת את 2 הצבעים והטעמים, כנראה שהפכים באמת נמשכים, כי השילוב של "עוגת החלווה עם  הכהה והבהיר עם כל ההפכים יוצרים את הטעם המושלם חלווה בשכבות, כל ביס מגלה טעם חדש ונוסף.
במשהו אחד אין לנו ויכוחים, שנינו אוהבים חלווה ובכל  צורה.
ערב אחד באירוע מסויים הגישו כוסיות קטנות של מוס חלווה , בשולחן היו גם עוגיות טחינה פריכות ונמסות , איכשהו טבלנו עוגיית טחינה בתוך מוס החלווה, לכל מי שאוהב חלווה זה השלב שמבינים שיש כאן שילוב מושלם.
שילוב מושלם בהחלט, עוגת שכבות: שכבה ראשונה עוגיית טחינה כהה נמסה, שכבה שנייה מוס בטעם רוזמרי, שכבה שלישית עוגיית טחינה נוספת ושכבה רביעית מוס חלווה, יוצרת את העוגה בהשראת אותה חלווה בשכבות שרואים במעדניות.
והטעם? אנחנו משאירים לדמיון שלכם לעבוד לבד...
לעוגה בקוטר 26  ( ניתן גם לעשות את הקינוח בצורות אישיות - הכמות תלוייה בגודל הקוטר של בסיס עוגיות הטחינה.
לעוגיות הטחינה: ( מתכון בסיסי של עוגיות טחינה).
200 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כוס אחת של טחינה
2+3/4 כוסות של קמח תופח
1/4 כוס קקאו
ההכנה:
מערבבים הכל יחד מצננים רבע שעה במקרר, מחלקים לשני חצאים, מקמחים ומרדדים כל חלק  על נייר אפייה נפרד, בעזרת התחתית של התבנית חותכים צורת עיגול , מהשאריות של הבצק ניתן לעשות עוגיות קטנות לעיטר.
אופים את 2 העיגולים שיצרנו על נייר האפייה בחום של160-170 מעלות כ- 16 דקות, ומצננים .
למוס החלווה ( בהשראת מיקי שמו)
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
5 כפות מלאות של ממרח חלווה,
מקציפים הכל  יחד לתערובת אחידה ויציבה.
למוס הרוזמרי:
1 כוס שמנת מתוקה
2 כפות פודינג וניל
5 כפות מלאות של ממרח בטעם רוזמרי או נוגט.
מקציפים הכל יחד לתערובת אחידה ויציבה.
הרכבת העוגה:
מפרידים בזהירות את העוגיית הגדולה מנייר הפייה ומניחים בתבנית, מורחים מעל את מוס הרוזמרי, מעליו שוב עוגיית טחינה גדולה ומעל את מוס החלווה.
לשמור בקירור, ניתן להקפיא ולהעביר למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
המלצות קישוט: לאפות משאריות הבצק עוגיות קטנות ולקשט מעל, או לפזר אבקת קקאו .






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא