דילוג לתוכן הראשי

קאפקייק וניל שמחביא בתוכו כדור שוקולד


במטבח כמו בחיים, דברים נראים בצורה מסויימת ומכילים משהו אחר.
שנינו אוהבים את משחקי ה"קר- חם", בחיים וגם במטבח,פעם אנחנו הכי חמים ונחמדים ופעם אנחנו קרים כמו קרח, אם הכל היה חם בסוף היה משעמם, אם הכל היה קר היה נמאס מתישהו, אבל כשהקר והחם נפגשים ומוצאים את המקום בו שניהם משתלבים יחד זהו הרגע שיודעים בפנים שהכל היה שווה.
שנינו אוהבים כדורי שוקולד מחוזקים בקפה, שנינו אוהבים את טעם עוגת הווניל החמה שנמצאת ליד כוס הקפה, אני אוהבת שהוא מפתיע אותי ומציג דברים בצורה שלא חשבתי עליהם בכלל, אני אוהבת להפתיע אותו בטעמים שמחביאים טעמים אחרים.
הפעם הקפה הוא רק תרוץ כדי להניח ליד קאפקייק וניל שמחביא בתוכו כדור שוקולד מחוזק בקפה רעיון מדליק שראיתי בבלוג בחו"ל שלצערי איני זוכרת את שמו,  שילוב מושלם כמו קר וחם.

















קאפקייקס וניל עם כדור שוקולד-קפה כמות ל- 12 יחידות

לכדורי השוקולד:

300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מרוסקים, 100 גרם חמאה מומסת, חצי כוס סוכר, 4 כפות ליקר שוקולד, כפית נס קפה מגורען, כוס חלב .



ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד מלבד החלב ומוסיפים בהדרגה את החלב עד ליצירת מסה הומוגנית יוצרים כדורי שוקולד ממוצעים- ( בערך בגודל של פלאפל) מניחים במקרר.
* המלצה- אנחנו עשינו מהעיסה גם כדורי שוקולד קטנטנים לקישוט.

לקאפקייקס וניל:

·         1 כוס סוכר

·         2 ביצים

·         2.5 כוסות קמח תופח

·         קמצוץ כפית מלח

·         כפית גרידת לימון- מומלץ

·    גביע של יוגורט בטעם טבעי- לא ממותק

·         1 כף תמצית וניל משובחת

·         120 גרם חמאה רכה ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
מקציפים יחד  את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים  

מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים חצי מכמות הקמח, לאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון, המלח,היוגורט,הווניל ואז את יתרת הקמח.
מניחים כף מהמסה במנז'ט, מניחים כדור שוקולד ומכסים בעוד מסה, כ- 2/3 מגודל המנז'ט אופים כ- 20 דקות ומצננים.

לציפוי הקאפקייקס:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1/2 שקית פודינג וניל
חצי שקית פודינג שוקולד
ההכנה:
מחלקים את כמות השמנת ל- 2 קערות, מקציפים כל קערה עם השמנת +1/2 כוס חלב וחצי שקית פודינג עד לקרם יציב, מעבירים ל- 2 שקיות זילוף נפרדות.
לאחר שהקאפקייקס הצטננו, מקשטים כל קאפקייק בשני צבעים ומעטרים בכדורי שוקולד קטנטנים.














פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא