במטבח כמו בחיים, דברים נראים בצורה מסויימת ומכילים משהו אחר.
שנינו אוהבים את משחקי ה"קר- חם", בחיים וגם במטבח,פעם אנחנו הכי חמים ונחמדים ופעם אנחנו קרים כמו קרח, אם הכל היה חם בסוף היה משעמם, אם הכל היה קר היה נמאס מתישהו, אבל כשהקר והחם נפגשים ומוצאים את המקום בו שניהם משתלבים יחד זהו הרגע שיודעים בפנים שהכל היה שווה.שנינו אוהבים כדורי שוקולד מחוזקים בקפה, שנינו אוהבים את טעם עוגת הווניל החמה שנמצאת ליד כוס הקפה, אני אוהבת שהוא מפתיע אותי ומציג דברים בצורה שלא חשבתי עליהם בכלל, אני אוהבת להפתיע אותו בטעמים שמחביאים טעמים אחרים.
הפעם הקפה הוא רק תרוץ כדי להניח ליד קאפקייק וניל שמחביא בתוכו כדור שוקולד מחוזק בקפה רעיון מדליק שראיתי בבלוג בחו"ל שלצערי איני זוכרת את שמו, שילוב מושלם כמו קר וחם.
קאפקייקס וניל עם כדור שוקולד-קפה כמות ל- 12 יחידות
לכדורי השוקולד:
לכדורי השוקולד:
300 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד מרוסקים, 100 גרם חמאה מומסת, חצי כוס סוכר, 4 כפות ליקר שוקולד, כפית נס קפה מגורען, כוס חלב .
ההכנה: מערבבים את כל החומרים יחד מלבד החלב ומוסיפים בהדרגה את החלב עד ליצירת מסה הומוגנית יוצרים כדורי שוקולד ממוצעים- ( בערך בגודל של פלאפל) מניחים במקרר.
* המלצה- אנחנו עשינו מהעיסה גם כדורי שוקולד קטנטנים לקישוט.
לקאפקייקס וניל:
* המלצה- אנחנו עשינו מהעיסה גם כדורי שוקולד קטנטנים לקישוט.
לקאפקייקס וניל:
· 1 כוס סוכר
· 2 ביצים
· 2.5 כוסות קמח תופח
· קמצוץ כפית מלח
· כפית גרידת לימון- מומלץ
· גביע של יוגורט בטעם טבעי- לא ממותק
· 1 כף תמצית וניל משובחת
· 120 גרם חמאה רכה ההכנה:
לציפוי הקאפקייקס:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1/2 שקית פודינג וניל
חצי שקית פודינג שוקולד
ההכנה:
מחלקים את כמות השמנת ל- 2 קערות, מקציפים כל קערה עם השמנת +1/2 כוס חלב וחצי שקית פודינג עד לקרם יציב, מעבירים ל- 2 שקיות זילוף נפרדות.
לאחר שהקאפקייקס הצטננו, מקשטים כל קאפקייק בשני צבעים ומעטרים בכדורי שוקולד קטנטנים.
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות
מקציפים יחד את החמאה והסוכר ומוסיפים את הביצים
מקציפים במהירות נמוכה ומוסיפים חצי מכמות הקמח, לאחר מכן מוסיפים את גרידת הלימון, המלח,היוגורט,הווניל ואז את יתרת הקמח.
מניחים כף מהמסה במנז'ט, מניחים כדור שוקולד ומכסים בעוד מסה, כ- 2/3 מגודל המנז'ט אופים כ- 20 דקות ומצננים.לציפוי הקאפקייקס:
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1/2 שקית פודינג וניל
חצי שקית פודינג שוקולד
ההכנה:
מחלקים את כמות השמנת ל- 2 קערות, מקציפים כל קערה עם השמנת +1/2 כוס חלב וחצי שקית פודינג עד לקרם יציב, מעבירים ל- 2 שקיות זילוף נפרדות.
לאחר שהקאפקייקס הצטננו, מקשטים כל קאפקייק בשני צבעים ומעטרים בכדורי שוקולד קטנטנים.