דילוג לתוכן הראשי

קראמבל מסקרפונה




החיים יכולים להיות די משעממים לולא היו לנו את המשחקים, לא יכולה להתאהב במישהו צפוי, לא יכולה להעריך מישהו שתמיד יסכים איתי, תמיד צריכה את האתגר שמגיע מהצד השני, את הלא צפוי, את האחד שתמיד יהיה לו מה להגיד לי ותמיד יהיה לו קו מחשבה עצמאי.
החיים מספיק שיגרתיים גם ככה אז למה שלא יהיו מעניינים? למה שלא נהנה מהבלתי צפוי?
אם ישאלו את אבא שלי" מה הבת שלך מחפשת?" הוא תמיד יענה: "זה לא משנה מה יהיה המקצוע שלו,היא צריכה את האחד שלא ישעמם אותה,אחד שיצחיק אותה אותה, אחד שיאתגר אותה".
ככה גם בבישול ואפייה, תמיד כייף לחדש, לשחק עם טעמים, לנסות דברים חדשים, לא פלא שאחד הקינוחים שאני הכי אוהבת הוא הקראמבל מסקרפונה, לא פלא שבכל מסעדה שאלך אליה תמיד אחפש את הקארמבל בתפריט ולא פלא שתמיד אוהב אותו בהגשה האישית, בכוס זכוכית שבה אפשר לראות את השכבות, קינוח שכל ביס בו הוא לא צפוי ומחדש, פעם רך, פעם חמצמץ, פעם קראנצ'י, הקינוח ששובר את השעמום קראמבל מסקרפונה עם פירות יער, למה שלא נהנה מהבלתי צפוי?

















 לקראמבל:
120 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1+1/2 כוסות של קמח תופח
2 כפות ברנדי
100 גרם שקדים מולבנים רצוי כאלו שחתוכים ל"גפרורים".

ההכנה: 
מערבבים את כל החומרים היבשים, ומוסיפים את החמאה- משתמשים במעבד מזון או במזלג על מנת ליצור מרקם פירורי ולא בצק אחיד.
מעבירים את כל התערובת לתבנית עם נייר אפייה ואופים בחום של 170-180 מעלות כ- 15 דקות עד שהכל מזהיב.
מוציאים מהתנור ומצננים.


לקרם המסקרפונה:
200 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל קטן של שמנת מתוקה להקצפה
1 כף של סוכר
1 כפית תמצית וניל

ההכנה:
מקציפים את השמנת עם הסוכר והוניל, מוסיפים את גבינת המקרפונה ומקציפים עד לקרם יציב.


לשכבת פירות היער:
2 כוסות של פירות יער או דובדבנים קפואים- ניתן להשיג היום בכל סופרמרקט
1/2 כוס של סוכר
2 כפות של ברנדי
1 כפית מיץ לימון
ההכנה:
בסיר קטן מניחים את הסוכר, הברנדי, מיץ הלימון ופירות היער, מבשלים על אש קטנה ובוחשים כל הזמן עד שהסוכר נמס והפירות מתחילים להתקרמל.
מסירים מהאש ומצננים.

להרכבה: בכוסות אישיות,או בתבנית בקוטר של 24 

בעזרת הידיים מפוררים את הבצק לחתיכות קטנות
מניחים חלק מהפירורים בתחתית, מעל קרם מסקרפונה, מעל פירות יער ואז שוב פירורים.
עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר- מומלץ כשעתיים לפני ההגשה



פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא