דילוג לתוכן הראשי

חצ'פורי




 יש אנשים שהמראה החיצוני שלהם  ,ההתנהגות שלהם, או צורת ההתבטאות שלהם מציגה קשיחות, יש  אנשים שנראה כאילו כלום לא ישבור אותם, הנטייה הטבעית שלנו היא להתרחק מהם.
 אני סקרנית מטבעי רואה באנשים האלו אתגר, דווקא אותם האנשים הם אלו שמעניינים יותר, דווקא אותם אלו הם האנשים שמגלים בסוף שלמרות הקשיחות הם  בעלי לב ענק ונשמה גדולה, האנשים שמקרינים קשיחות הם האנשים שמחביאים בתוכם את הרגישות והרוך, לפעמים מגלים שכל המסע להגיע לליבם של אותם האנשים היה שווה, לפעמים  מגלים שדווקא האנשים האלו הם אלו שידעו תמיד להיות לצידכם ולא יאכזבו אתכם לעולם
יש מאפים שמגיעים מרחוק ונראים מסוגרים בעצמם, מחביאים את התוכן שלהם במעטפת קשוחה, אותם מאפים הם אלו שבתוכם מתגלה הרוך, לשבור אותם ולגלות את מה שהם טומנים בתוכם.
המאפה הגאורגי שכל ישראלי לא יכול לסרב לו, בגרסא עם גבינות אחרות אבל עם הבטחה גדולה, שמעטפת הקשיחות עוטפת רכות, רכות של גבינות אפויות וביצה, רוך שמתמזג נהדר עם קרום לחם קרא'נצ'י:החצ'פורי, ממש כמו אותם האנשים הקשוחים- לא מאכזב לעולם.



מצרכים ל -5 מנות:
לבצק החצ'פורי
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1+1/2 כוס מים פושרים
30 גרם חמאה
 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
למלית הגבינה:
600 גרם גבינה למילוי- אנחנו השתמשנו ב- 200 גרם ריקוטה ו- 500 גרם גבינה בולגרית רכה+ מלח ופלפל שחור גרוס
תוספת שממולצת לגבינה- 2 בצלים ירוקים קצוצים
לטופינג: 5 ביצים






ההכנה
מערבבים את הקמח והשמרים  בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.
מומלץ להגיש לצד בצל ירוק\ סלט קצוץ\ ממרח חריף.






פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא