יש אנשים שהמראה החיצוני שלהם ,ההתנהגות שלהם, או צורת ההתבטאות שלהם מציגה קשיחות, יש אנשים שנראה כאילו כלום לא ישבור אותם, הנטייה הטבעית שלנו היא להתרחק מהם.
אני סקרנית מטבעי רואה באנשים האלו אתגר, דווקא אותם האנשים הם אלו שמעניינים יותר, דווקא אותם אלו הם האנשים שמגלים בסוף שלמרות הקשיחות הם בעלי לב ענק ונשמה גדולה, האנשים שמקרינים קשיחות הם האנשים שמחביאים בתוכם את הרגישות והרוך, לפעמים מגלים שכל המסע להגיע לליבם של אותם האנשים היה שווה, לפעמים מגלים שדווקא האנשים האלו הם אלו שידעו תמיד להיות לצידכם ולא יאכזבו אתכם לעולם
יש מאפים שמגיעים מרחוק ונראים מסוגרים בעצמם, מחביאים את התוכן שלהם במעטפת קשוחה, אותם מאפים הם אלו שבתוכם מתגלה הרוך, לשבור אותם ולגלות את מה שהם טומנים בתוכם.
המאפה הגאורגי שכל ישראלי לא יכול לסרב לו, בגרסא עם גבינות אחרות אבל עם הבטחה גדולה, שמעטפת הקשיחות עוטפת רכות, רכות של גבינות אפויות וביצה, רוך שמתמזג נהדר עם קרום לחם קרא'נצ'י:החצ'פורי, ממש כמו אותם האנשים הקשוחים- לא מאכזב לעולם.
מצרכים ל -5 מנות:
לבצק החצ'פורי
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
1+1/2 כוס מים פושרים
30 גרם חמאה
25 גרם שמרים
1+1/2 כוס מים פושרים
30 גרם חמאה
גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
למלית הגבינה:
600 גרם גבינה למילוי- אנחנו השתמשנו ב- 200 גרם ריקוטה ו- 500 גרם גבינה בולגרית רכה+ מלח ופלפל שחור גרוס
תוספת שממולצת לגבינה- 2 בצלים ירוקים קצוצים
לטופינג: 5 ביצים
ההכנה
מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה ויוצרים גומה במרכז, מניחים בגומה את המים, החמאה והמלח ולשים לבצק רך, אם הבצק נדבק ליד ניתן להוסיף כרבע כוס קמח נוספת.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד שהבצק מכפיל נפחו.
לאחר ההתפחה לשים את הבצק שוב, מחלקים ל- 5 כדורים, ונותנים להם לתפוח שוב על משטח מקומח - 10 דקות, לאחר מכן מרדדים כל כדור לעיגול - לא דק מידי, מורחים במרכז כל עיגול את מלית הגבינה, מרימים את שולי העיגול מכל צד ומהדקים כל קצה- כך שנוצרת צורה של סירה.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות כ- 15-20 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת מזלג לוחצים מעט את מרכזה של כל סירה כך שנוצרת גומה קלה, לתוך כל גומה שוברים ביצה, מפזרים מלח גס ומחזירים לאפייה לעוד כ- 5 דקות או עד לרמת העשייה של הביצה שמעדיפים.
מומלץ להגיש לצד בצל ירוק\ סלט קצוץ\ ממרח חריף.