ההפסקות הקצרות, ההפסקות הקצרות מהמירוץ הקבוע, התחושה שכמה שעות מחוץ לסביבה הטבעית שלך ימלאו אותך באנרגייה מחודשת, ההחלטה לצאת מהבועה לכמה שעות מתחילה בסופרמרקט ערב לפני,בלי יותר מידי תכנונים להעמיס את כל הדברים שאוהבים ולהתחיל לתכנן את הטיול,גלישה באינטרנט, קריאת מדריכי נוף שונים והתייעצות עם חברים מביאה אותי לכיוון מסויים, לכיוון הלא מתוכנן, אחרי שהבנתי שלא הגענו ממש ליעד שרציתי, הוא לוקח את הפיקוד לידיים " ניסע ופשוט נגיע" הוא אומר וזה הרגע שידעתי שלפעמים צריך לשחרר ופשוט לזרום, חייכתי " העיקר שנשתה כבר קפה"
ככה הגענו למסלול מוקף הרים וקצת גדרות, סלעים ועצים עתיקים וגם דבורים, הוא הדליק אש ושתינו קפה שחור, כמה דקות אחרי כבר התחלנו להכין את "ארוחת הבוקר" ( היה כבר שתיים בצהריים), חציל, פלפל חריף, עגבניות, שום: שקשוקה ישראלית אמיתית, ליד היו לחמניות טריות, גבינות וזיתים שחורים מלוחים, אבל היה לה טעם שונה לאותה שקשוקה, מן תוספת לטעם שלא הכרנו לפני, תוספת של הטבע: הרוח, ההרים שמסביב, הסלעים, הדבורים, השקט שהקיף אותנו מכל כיוון,היכולת לשבת ולהירגע ופשוט לדבר, שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...
לשקשוקה לשניים/ שלושה:
חציל 1 בינוני חתוך לקוביות קטנות מאודראש שלם של שיני שום מקולפות וחצויות
5 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות או לחלופין קופסא של עגבניות מרוסקות ( יש בשווקים ייבוא מאיטליה של שימורי עגבניות מעולות).
4 ביצים
פלפל חריף אחד פרוס לפרוסות דקות.
שמן- רצוי שמן זית ( בערך 6-8 כפות)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה של כמון
מלח- לפי הטעם
פלפל שחור גרוס- לפי הטעם
כף של תבלין בשם "טוסקנה"- לא חובה ( ניתן להשיג בחנויות תבלינים, מורכב ממלח ים אטלנטי, שום מעושן ועוד עשבי תיבול).
לחם/ לחמניות טריות להגשה לצד השקשוקה.
לשמן את המחבת ולהניח בתוכה את הפלפל החריף וקוביות החצילים, לטגן כ- 3 דקות לא לפחד אם החציל" שתה" את השמן, פשוט לערבב ולהוסיף את העגבניות והשום, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לערבב כמה דקות עד שהחציל מתרכך, להוסיף את תערובת התבלינים ורבע כוס מים ( החציל לוקח די הרבה מנוזל העגבניות) ולבשל עוד כמה דקות, ליצור מעין " גומות " ברוטב ולשבור לתוכן את הביצים, להשאיר כמה דקות עד שהביצה מתגבשת, למי שמעדיף את הביצה קשה ניתן לכסות את המחבת לכ- 4 דקות.
להגיש חם בליווי של לחם טרי, זיתים וגבינות משובחות.