דילוג לתוכן הראשי

שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...

ההפסקות הקצרות, ההפסקות הקצרות מהמירוץ הקבוע, התחושה שכמה שעות מחוץ לסביבה הטבעית שלך ימלאו אותך באנרגייה מחודשת, ההחלטה לצאת מהבועה לכמה שעות מתחילה בסופרמרקט ערב לפני,בלי יותר מידי תכנונים להעמיס את כל הדברים שאוהבים ולהתחיל לתכנן את הטיול,גלישה באינטרנט, קריאת מדריכי נוף שונים והתייעצות עם חברים מביאה אותי לכיוון מסויים, לכיוון הלא מתוכנן, אחרי שהבנתי שלא הגענו ממש ליעד שרציתי, הוא לוקח את הפיקוד לידיים " ניסע ופשוט נגיע" הוא אומר וזה הרגע שידעתי שלפעמים צריך לשחרר ופשוט לזרום, חייכתי " העיקר שנשתה כבר קפה"



 ככה הגענו למסלול מוקף הרים וקצת גדרות,  סלעים ועצים עתיקים וגם דבורים, הוא הדליק אש ושתינו קפה שחור, כמה דקות אחרי כבר התחלנו להכין את "ארוחת הבוקר" ( היה כבר שתיים בצהריים), חציל, פלפל חריף, עגבניות, שום: שקשוקה  ישראלית אמיתית, ליד היו לחמניות טריות, גבינות וזיתים שחורים מלוחים, אבל היה לה טעם שונה לאותה שקשוקה, מן תוספת לטעם שלא הכרנו לפני, תוספת של הטבע: הרוח, ההרים שמסביב, הסלעים, הדבורים, השקט שהקיף אותנו מכל כיוון,היכולת לשבת ולהירגע ופשוט לדבר, שקשוקה שאוכלים בחיק הטבע מקבלת טעם אחר לגמרי...


לשקשוקה לשניים/ שלושה:
חציל 1 בינוני חתוך לקוביות קטנות מאוד
ראש שלם של שיני שום מקולפות וחצויות
5 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות או לחלופין קופסא של עגבניות מרוסקות ( יש בשווקים ייבוא מאיטליה של שימורי עגבניות מעולות).
4 ביצים
פלפל חריף אחד פרוס לפרוסות דקות.
שמן- רצוי שמן זית ( בערך 6-8 כפות)
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית גדושה של כמון
מלח- לפי הטעם  
פלפל שחור גרוס- לפי הטעם
כף של תבלין בשם "טוסקנה"- לא חובה ( ניתן להשיג בחנויות תבלינים, מורכב ממלח ים אטלנטי, שום מעושן ועוד עשבי תיבול).

לחם/ לחמניות טריות להגשה לצד השקשוקה.

 ההכנה:
לשמן את המחבת ולהניח בתוכה את הפלפל החריף וקוביות החצילים, לטגן כ- 3 דקות לא לפחד אם החציל" שתה" את השמן, פשוט לערבב ולהוסיף את העגבניות והשום, להנמיך את הלהבה ולהמשיך לערבב כמה דקות עד שהחציל מתרכך, להוסיף את תערובת התבלינים ורבע כוס מים ( החציל לוקח די הרבה מנוזל העגבניות) ולבשל עוד כמה דקות, ליצור מעין " גומות " ברוטב ולשבור לתוכן את הביצים, להשאיר כמה דקות עד שהביצה מתגבשת, למי שמעדיף את הביצה קשה ניתן לכסות את המחבת לכ- 4 דקות.
להגיש חם בליווי של לחם טרי, זיתים וגבינות משובחות.


פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

עוגת שוקולד קטוגנית

 ימי שישי בבוקר הם הימים הכי מיוחדים, יש להם קצב משלהם, להתעורר ביקיצה טבעית, להכין בצק לחלות, לשתות קפה עם חברים, הקצב הוא שונה ואיתו גם כל יום שישי שונה ובכל שישי אני מוצאת עצמי עושה משהו אחר, אולי כי אני אדם שלא אוהב להשתעמם ואולי כי צחוק הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי וכשעושים כל פעם משהו אחר מגיעים לסיטואציות מצחיקות. לפני כמה שבועות בזמן שחיכיתי לבצק החלה שיתפח, הכנתי אותה בפעם הראשונה והבאתי אותה איתי לארוחת ערב אצל המשפחה. לא סיפרתי להם שהיא שונה...רק נהניתי לראות כמה הם מתלהבים ממנה. עוגת שוקולד  מיוחדת בתיק האוכל שלנו, ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ועם מרקם שנמס בפה. מרכיבים לעוגה בקוטר 24 5 ביצים מופרדות 1 כוס תחליף סוכר אריתריטול 100 גרם חמאה \  תחליף פרווה 1 כוס שמנת להקצפה\ קרם קוקוס 100 גרם שוקולד 85% ומעלה 1.5 כוסות קמח שקדים 1/2 כוס קמח קוקוס 1 כפית אבקת אפייה לציפוי הגנאש ממיסים יחד ומערבבים עד לרוטב חלק : 50 גרם שוקולד 85% ומעלה 1 כפית תחליף סוכר 4 כפות שמנת להקצפה\ קרם קוקוס ההכנה: מפרידים את הביצים לשתי קערות נפרדות מקציפים את החלבונים עם כוס תחליף סוכר עד לקצף עמי

בורקס קטוגני

  אפשר גם אחרת, אפשר גם לנסות דרך אחרת, אף אחד לא אומר לנו שהיא תהיה קלה, אבל בטוח שהיא תהיה שווה את זה. אפשר גם אחרת וזה נוגע לגבי כל תחם בחיים, הכל מתחיל ונגמר בהחלטה שלנו. לקראת חג השבועות שקרב ובא רציתי לפנק את כל אלו שמתגעגעים למאכל שאהוב עליהם רבים מחבריי הקרובים נמנעים מאכילת פחמימות, או גלוטן ובינהם אביב ומעייני שכל מה שהם רוצים לאכול הוא בורקס חם. אז לכבודם, לכבודי ולכבודכם, אפשר גם אחרת בורקס קטוגני בתיק האוכל, דל פחמימה, ללא קמחים מעובדים, ללא גלוטן וככה מכינים אותו. מצרכים: 200 גרם מוצרלה מגוררת 2 כוסות  קמח שקדים ( שקדים טחונים מולבנים) 2 כפות גבינת שמנת 1 ביצה 1 כפית אבקת אפייה 1  כפית מלח למלית : 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת 100 גרם גבינה למילוי  ( כנען וכדומה) 1 כפית מלח 1 כוס תרד טרי קצוץ דק מאוד 1/2 כפית פלפל שחור 1 חלבון של ביצה ( את החלמון תשמרו בצד) לציפוי: 1 חלמון ביצה טרוף עם כף שמן זית מלח גס, שומשום, קצח אופן ההכנה: בקערה מניחים את המוצרלה ואת גבינת השמנת וממיסים במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד קבלת מרקם רך מאוד מעבירים למיקסר עם ו

פאני פורי ממולא בסלט גלילי‎

  זו לא הכמות, זה מה שאותו אדם יכול להכיל, כל אחד מאיתנו יכול להכיל דברים מסוימים עד לגובה מסוים, עד שאנחנו מרגישים שדי, אי אפשר יותר. ויש גם כאלו שמכילים יותר ממה שחשבו שיוכלו, אני קוראת להם האמיצים, אלו שלמרות הכל הצליחו להכיל יותר, הצליחו להבין שהם חזקים יותר מהכל , שהם יכולים יותר ממה שחשבו. איכשהו הפאני פורי תמיד מזכיר לי את אותם האנשים,   קטן, שברירי ובכל זאת מכיל, מכיל יותר ממה שהוא יכול. פאני פורי וסלט גלילי בתוכו , כזה שמלא בכל מה שירוק , כזה שכיף למלא בתוך פאני פורי קריספי ופשוט לתת ביס. מצרכים: 1 כוס סולת 2 כפות קמח לבן 1/2 כפית סודה לשתייה 1/2 כפית מלח 1.5 כף שמן קנולה  *      הערה: ניתן לקנות בחנויות מתמחות באוכל מהמזרח פאני פורי יבשים ורק לטגן אותם. לטיגון: שמן קנולה לסלט: מערבבים יחד 1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד 1/2 כוס נענע קצוצה 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 בצל קטן סגול קצוץ 4 עגבניות שרי קצוצות 1 כפית מלח 1 כפית זעתר 2 כפות שמן זית 1 גבעול סלרי קצוץ כולל העלים מיץ מחצי לימון 7 זיתים שחורים מיובשים במלח קצוצים דק ללא